App Annie: app analytics en actuele markt data

15 januari 2019
App Annie

De app markt verandert in rap tempo, het is dan ook een uitdaging om up-to-date te blijven. Maakt jouw doelgroep veel gebruik van apps? Welke apps zijn populair? Of wil je de statistieken van je gebruikers op jouw app graag verder analyseren om je business te verbeteren? Het Amerikaanse databedrijf App Annie brengt al jarenlang licht in de duisternis op het gebied van app analytics en biedt ook de meest actuele app markt data. Vele grote spelers zoals Apple en Google maken dan ook gebruik van het platform. Meer weten over App Annie? Lees dan zeker verder!

Wat doet App Annie?

App Annie is voor elk bedrijf dat een focus heeft op mobiele apps interessant. App Annie produceert business intelligence tools en markt rapportages voornamelijk voor de app industrie. De producten van App Annie zijn onder te verdelen in twee categorieën; Market en Analytics. App Annie beschikt over een gratis versie waar iedereen gebruik van kan maken. Daarnaast is er ook een betaalde dienst die uitgebreide mogelijkheden biedt op het gebied van statistieken.

In-app advertisement en App Annie

Adverteer jij binnen apps? App Annie biedt een schat aan informatie op het gebied van trends in de populariteit van apps. Zo kun je bijvoorbeeld niet alleen per land, maar ook per device of categorie (bijvoorbeeld kinderen) kijken wat de meest populaire apps zijn; handige doelgroep informatie! Het is daarbij ook interessant om niet alleen in Nederland te kijken, maar bijvoorbeeld ook naar de VS. Vaak worden apps daar immers al eerder uitgebracht. Zo zien we bijvoorbeeld in de categorie kids momenteel ook Facebook’s ‘Messenger Kids’ hoog in de top 10 van de gratis apps staan. Het is overigens nog onduidelijk of en wanneer deze ook in Europa uitgerold zal worden.

De mogelijkheden op het gebied van In-app advertisement groeien nog steeds, zeker ook binnen de programmatic markt. Neem gerust contact met ons op voor advies!

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...