Navigeren wordt eenvoudiger met YouTube hoofdstukken

3 juni 2020

Navigatie door YouTube video’s is eenvoudiger gemaakt. Goed nieuws dus voor zowel content makers als gebruikers van het populaire videokanaal. Eindeloos door een lange YouTube-video scrollen om bij het ‘goede’ gedeelte te komen is met de recente komst van ‘YouTube hoofdstukken’ niet langer nodig. Hoe werkt het precies?

Wat zijn YouTube hoofdstukken

De tijdlijn onder de video wordt met de nieuwe videohoofdstukken onderverdeeld in vakjes. Bijvoorbeeld bij een concert om de verschillende liedjes te onderscheiden, maar het kan bijvoorbeeld ook heel handig zijn bij een instructievideo. De nieuwe functie is zowel beschikbaar voor gebruik op desktop als binnen de app. Er zijn echter wel een aantal eisen aan verbonden. Video’s dienen minimaal drie tijdstempels te hebben van 10 seconden of langer om de functie te kunnen gebruiken. Het eerste hoofdstuk begint altijd direct als de video begint, op 0:00 dus. Het navigeren zelf is afhankelijk van met welke device je op YouTube zit. Op desktops kun je met de muis over de tijdlijn scrollen en zijn vervolgens de titels van de verschillende hoofdstukken te zien. De mobiele apps voegen daar trillingen aan toe, om zo overgangen tussen hoofdstukken te benadrukken.

Zelf YouTube hoofdstukken gebruiken?

Wil jij ook meer structuur geven aan je video’s? Dit is nu voor iedereen mogelijk, mits je voldoet aan de hierboven genoemde eisen. Google beschrijft hier hoe je je video dient te bewerken. Het toevoegen van de hoofdstukmarkeringen is optioneel en is dus niet in iedere video zichtbaar.

 

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...