Externe hosting

Voordelen externe hosting.

De mogelijkheid om banners extern te hosten, zorgt ervoor dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met de maximale grootte die sommige publishers aanhouden. Hierdoor kan je meer beelden gebruiken en een hogere kwaliteit van deze beelden garanderen.

Nadelen

Aangezien hosting wordt afgerekend op basis van vertoningen, kan er niet meer ingekocht worden op basis van clicks. Stel… bij een inkoop op basis van clicks komt de clickratio van een inzet net even wat lager uit, zodat er in 1 keer 1.000.000 vertoningen extra worden geleverd. Dit zou betekenen dat bij een hosting van 50 cent per 1.000 vertoningen, gelijk 500 euro extra gerekend wordt.

De enige manier om hier controle op te houden, is een inkoop op basis van vertoningen. Een strategie waar dus al bij de inkoop van een campagne rekening mee gehouden dient te worden. Soms biedt een site aan, om deze kosten op zich te nemen. Daarnaast kan een inzet op het Inhoudsnetwerk van Google niet extern gehost worden. Google laat in de specificaties namelijk niet toe, dat een uiting naar een andere uiting verwijst. Mocht je ervoor willen kiezen om banners extern te hosten en je hebt meer informatie nodig bel ons dan gerust