19 juni is het weer zover; Vaderdag!

9 juni 2016
Vaderdag

Op zondag 19 juni is het weer Vaderdag. Veel consumenten gaan pas in de week voorafgaand aan dit geefmoment op zoek naar een cadeau. De trend die we zien is dat zowel de oriëntatie als het kopen steeds vaker online plaatsvindt. Het moet immers snel gebeuren!

Vaderdag zoekopdrachten

We zien deze trend bijvoorbeeld ook duidelijk terug in het jaarlijks stijgend aantal zoekopdrachten op Vaderdag gerelateerde termen binnen Google. Zo steeg de zoekterm ‘Vaderdag’ bijvoorbeeld van 135.000 zoekopdrachten (juni 2014), naar gemiddeld maar liefst 550.000 zoekopdrachten (juni 2015). Veel adverteerders grijpen dit moment aan om in te haken met een speciale actie of ludieke uiting, bijvoorbeeld op Social Media.

Ook voor adverteerders die niet direct gerelateerde producten of diensten aanbieden biedt dit conversiemoment een kans. Er kan immers slim gebruik gemaakt worden van de online inventory die ontstaat rondom de zoektocht naar een origineler cadeau dan weer sokken of die stropdas.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...