Nieuw: de Social Expand ad

24 februari 2021

Een nieuwe advertentie vorm die we bij publishers steeds vaker voorbij zien komen; de Social Expand ad. Deze advertentie is een combinatie van Social, Display en Native. Met de Social Expand ad kun je namelijk bereik opbouwen op tal van kwalitatieve websites, zonder gebruik te hoeven maken van Facebook zelf. Hierdoor is er meer controle over de titelselectie en de uitlevering hiervan. Ook hoeft er bij deze inzet niet gelijktijdig op de tijdlijn van Facebook geadverteerd te worden, wat wel het geval is bij het inschakelen van het Facebook Audience Network.

Social Expand ad creaties

De Social Expand ads worden ontwikkeld in de look en feel van een social media post. Hierbij maken we gebruik van een logo als afzender, een advertentie tekst en een afbeelding of een video (maximaal 15 seconden). Een titel en ondertitel is optioneel. Het is hierbij niet noodzakelijk om de post ook daadwerkelijk op de tijdlijn zelf te plaatsen! Je kunt dus ook een campagne logo als afzender gebruiken, wanneer dit gewenst is.

Bij het ontwikkelen van de advertenties zijn er twee opties qua opmaak. Eigenlijk bijna gelijk aan de vormgeving zoals we die binnen Facebook en Instagram kennen. De uitlevering vindt vervolgens plaats binnen de web (browser) omgeving van smartphones, tablets en laptops/desktops.

Targeting opties

Om de doelgroep gericht te bereiken zijn er binnen het advertentiesysteem tal van targeting opties. Denk hierbij aan iemands locatie, geslacht, leeftijd en categorieën (nieuws, sport, zakelijk, entertainment etc.). Ook is er ruime keuze in audiences op basis van socio-demografische gegevens, interesses en intentie. Voorbeelden zijn onder andere ouders met kinderen van 6 tot 12 jaar, studenten, HR professionals, filmliefhebbers, geboorte van een baby, honden eigenaren, werkzoekenden en vele andere. Ten slotte kan er er ook gebruik worden gemaakt van first party data, context, specifieke sitelist om in- of uit te sluiten, taal van een website, device, besturingssysteem tot en met browser software.

Wil je meer weten over Social Expand ads? Neem dan gerust contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...