Ad van de maand: 360º video advertenties

31 oktober 2018
360º video

De 360º video bestaat inmiddels alweer enkele jaren (net als 360º foto’s) en kan op diverse platformen worden weggezet zoals bijvoorbeeld YouTube, Facebook, Vimeo en VeeR. Maar wist je dat het video format ook steeds breder wordt ondersteund als advertentie mogelijkheid? Een mooie manier om de interactiviteit te vergroten en de gebruiker het zicht te laten bepalen.

Wat is een 360º video?

Een 360º video wordt gefilmd met behulp van een 360º camera, die doorgaans meerdere camera’s bevat die vanuit dezelfde hoek (vanuit een vast standpunt) filmen en vervolgens tot één video wordt gecombineerd met behulp van software. Hierdoor worden alle mogelijke hoeken vanaf de camera gefilmd en kan de kijker vervolgens zelf bepalen waarnaar wordt gekeken, dit kan op een laptop gedaan worden door met de muis het beeld te verslepen of via bijvoorbeeld een smartphone door deze de juiste kant op te richten. Met een virtual reality bril kan de kijkrichting bepaald worden door enkel het hoofd te bewegen.

Waar kun je 360º video advertenties inzetten?

Door de populariteit van 360º video’s en virtual reality zijn de mogelijkheden om deze interactieve video’s als advertentie in te zetten ook gegroeid. Zo kan er binnen de meeste populaire sociale of video kanalen wel mee geadverteerd worden, denk hierbij aan YouTube, Facebook en Twitter. Maar ook buiten deze kanalen zijn er mogelijkheden om bereik te realiseren, denk hierbij aan een Video advertisement campagne die op (mobiele) websites wordt uitgeleverd. De video wordt doorgaans als native / in-read / outstream video uiting tussen artikelen getoond en geladen.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...