Ad van de maand: Cinemagraph ad

23 juli 2018
Cinemagraph

Misschien heb je er wel eens over gehoord, maar het kan zomaar zijn dat de naam van deze creatie de afgelopen jaren aan je voorbij is gegaan. Toch willen wij dit nogmaals onder de aandacht brengen hier. De Cinemagraph ad is een stilstaande afbeelding, waar een bewegend video element of meerdere elementen aan worden toegevoegd. De uiting lijkt daardoor op de zeer bekende en populaire animated GIF, alleen is de Cinemagraph ad veel subtieler doordat slechts een deel animeert. Deze vorm kenmerkt zich ook door het verrassingselement, het creëren van het wow-effect en het specifiek benadrukken van een deel van de uiting. Ook ziet deze vorm er nog eens een stuk professioneler uit dan de GIF.

GIF of MPEG4?

De uiting kan zowel worden ingezet als GIF als een MPEG4 videobestand, afhankelijk per kanaal. We adviseren echter wel om zoveel mogelijk gebruik te maken van een videobestand, aangezien dit kwalitatiever is dan een GIF animatie en videobestanden tegenwoordig breed ondersteund worden.

Waar kun je de Cinemagraph ad inzetten?

Uiteraard is de Cinemagraph ad ideaal om in te zetten op social media kanalen (zoals Facebook, Instagram of Snapchat), waar GIF en video rijkelijk vertegenwoordigd zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om Cinemagraph ad in te zetten binnen een Display advertisement campagne. Hierdoor kan er dus ook naast de social kanalen (zowel betaald als onbetaald) bereik worden opgebouwd met de uiting op vele diverse websites, uitgeleverd op mobiel, tablet en desktops/laptops.

Benieuwd hoe je succesvol Cinemagraph ads in jouw online campagne kunt inzetten? Neem dan gerust contact met op ons.

 

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...