Adverteren in Facebook Messenger

20 juli 2017
Adverteren in Facebook Messenger

Na veelbelovende testen in Australië en Thailand, heeft Facebook onlangs aangekondigd dat het adverteren in Facebook Messenger dit jaar in meerdere landen uitgerold gaat worden. Voor wie de dienst nog niet goed kent; Messenger is een berichtendienst dat in 2014 als alternatief is gekomen voor de chatfunctie binnen Facebook zelf. Wanneer je beschikt over een Facebook account is het via Facebook Messenger mogelijk om gratis berichten (tekst, afbeeldingen, video’s, GIF, audio, stickers etc) te versturen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een bel functie, zowel met audio als video. En tevens de optie om een groep met vrienden aan te maken, wat natuurlijk ook erg populair is bij Whatsapp, maakt Messenger aantrekkelijk.

Inmiddels maken er wereldwijd iedere maand ruim 1,2 miljard mensen gebruik van Messenger. Dit aantal ligt gelijk aan Whatsapp en Facebook heeft zelf ruim 1,8 miljard gebruikers. Als we kijken naar de cijfers in Nederland, dan maakt ongeveer 38% van alle Nederlands gebruik van de gratis berichtendienst.

Instant games

Dat spelen van spelletjes op onder andere de smartphone popualair is, is inmiddels wel bekend. Daarom heeft Messenger ook sinds mei van dit jaar de (instant) games functie toegevoegd. De spellen kunnen direct binnen de app en zonder installatie (instant) worden gespeeld, waarbij het ook mogelijk is om tegen elkaar te spelen. Afhankelijk van de regio zijn er al ruim 50 spellen beschikbaar, van een klassieker als PAC-MAN tot Words With Friends.

Facebook Messenger Ads

Momenteel kan er al geadverteerd worden binnen Messenger, maar enkel een gesponsord bericht aan personen die reeds een bericht hebben gestuurd. Dit is doorgaans een selecte groep en zal dan ook niet voor gaan zorgen dat nieuwe potentiële klanten bereikt gaan worden.

De nieuwe advertentiemogelijkheid is echter een ander verhaal. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de vele targeting opties die Facebook en Instagram al biedt. Ook zullen deze uitingen op een andere locatie vertoond worden; namelijk in het startscherm.

Facebook Messenger als landingspagina

Wist je dat Facebook Messenger momenteel ook al gebruik kan worden als landingspagina? Wil je het directe contact met de klant stimuleren via bijvoorbeeld een Facebook campagne? Gebruik dan je Messenger account als landingspagina. Het is hierbij mogelijk om een welkomstbericht te tonen zodra een gebruiker Messenger opent na een klik op de advertentie. Het kan hierbij handig zijn om direct aan te geven binnen welk tijdsbestek iemand doorgaans antwoord krijgt.

Facebook Messenger landingspagina

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...