Adverteren op Pinterest

30 augustus 2016

Volgens het laatste media onderzoek van Newcom Nationaal Social Media Onderzoek 2016, telt Pinterest in Nederland 2 miljoen gebruikers, waarvan 334 duizend dagelijks gebruik maken van de prikbordplatform. Een forse stijging van 28% ten opzichte van het jaar ervoor.

Zoals we ook al eerder meldden; adverteren op Pinterest is in Nederland nog steeds niet mogelijk. Wel zien we gelukkig beweging. Sinds april is het bijvoorbeeld in Engeland mogelijk, naast de VS, om te adverteren met Promoted Pins.

Video Advertenties op Pinterest

Vanaf nu kunnen we daar ook video advertenties aan toevoegen. Na Facebook, Twitter en Snapchat kon de site niet achterblijven. Dit moet naast de bovengenoemde Promoted Pins de belangrijkste bron van inkomsten worden.

Bekijk hier het voorbeeld op de website van Pinterest.

Let wel op; de advertenties zullen niet automatisch afspelen, hiervoor is eerst een klik vereist. Daarnaast kent deze vorm een afrekening op basis van impressies, zodra de uiting op de pagina is verschenen.

VS & Engeland

Vooralsnog zullen de ads enkel in de Verenigde Staten en Engeland te zien zijn. Maar naar verwachting zal deze advertentievorm tegelijkertijd met de Promoted Pins in Nederland geïntroduceerd worden. Nog even afwachten dus!

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...