AdWords advertenties rechterzijde

15 februari 2016
Google AdWords advertenties

Google heeft afgelopen weekend bekend gemaakt dat de AdWords advertenties in de zoekmachine aan de rechterzijde zullen verdwijnen. Ook zullen er geen drie, maar vier advertenties boven de organische zoektermen worden getoond. Er zal echter wel een uitzondering worden gemaakt voor Google Shopping en Knowledge Panel Ads, welke nog wel aan de rechterzijde zichtbaar zullen zijn.

De nieuwe standaard

De update is voor veel gebruikers al zichtbaar en zal binnen korte tijd wereldwijd de nieuwe standaard worden. Om het betaalde verkeer op pijl te houden binnen concurrerende zoektermen, zal er mogelijk meer per klik geboden moeten worden om zichtbaar te blijven. Daarnaast zakt het organische zoekverkeer verder naar beneden op de pagina. Dit maakt het nog belangrijker maakt om traffic te realiseren middels Adwords.

Wat de impact precies zal zijn is op dit moment nog niet bekend. We zullen de mogelijke veranderingen, wat uiteraard per branche en zoekopdracht verschilt, scherp in de gaten blijven houden.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...