Amazon gaat concurrentie aan

18 mei 2016
Amazon

Naast YouTube is ook de online retailer Amazon volop in ontwikkeling. Het bedrijf is namelijk gestart met een videodienst onder de naam; Video Direct. Deze videodienst biedt verschillende mogelijkheden om eigengemaakte films en video’s aan te bieden.

Video inkomsten


Gebruikers krijgen de mogelijkheid om geld met hun video’s te verdienen. De filmpjes kunnen te huur, te koop of gratis worden aangeboden. Tevens is er de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. De dienst wordt door vele devices ondersteund, waaronder televisies, smartphones, tablets, spelcomputers en via de browser.

De opbrengsten van de video’s die gratis geplaatst kunnen worden op Amazon Video Direct of Amazon Prime Video, zullen 50/50% worden gedeeld met Amazon vanuit Video Direct. Als de video via Prime Video wordt bekeken betaalt het bedrijf een vergoeding afhankelijkheid van het aantal kijkuren.

Beschikbaarheid


Wanneer de dienst beschikbaar gesteld wordt in Nederland is momenteel nog niet aangekondigd. Op dit moment is deze alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Japan.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...