Adverteren met Apple Search ads

11 juli 2019

In 2016 werden Apple Search ads al geïntroduceerd in de Verenigde Staten, recentelijk is deze manier van adverteren ook in Nederland mogelijk. Een mooie kans voor alle adverteerders die hun iOS-app in de spotlights willen zetten en meer app installs willen realiseren. Vooral rekening houdende met het feit dat 65% van de downloads in de App Store worden gedaan na een zoekpoging. In deze blog lees je meer over deze vorm van adverteren in de App Store.

Wat zijn Apple Search ads?

In de App Store zijn tal van verschillende apps te vinden. Je applicatie hierbinnen goed zichtbaar maken is dan ook een uitdaging. Via de Apple Search ads komt jouw app echter bovenaan te staan in de zoekresultaten. De advertenties worden daarnaast gekenmerkt door hun lichtblauwe achtergrond en de tekst ‘Reclame’.

Adverteren in de App Store

Als we kijken naar de targeting mogelijkheden zijn er verschillende opties. Uiteraard kan er met behulp van relevante zoekwoorden geadverteerd worden maar denk ook aan socio-demografische kenmerken en regio. Daarnaast is het mogelijk om door middel van advertentieplanning te bepalen wanneer advertenties wel en niet worden weergegeven. Overigens wordt het adverteren op irrelevante zoektermen logischerwijs niet geaccepteerd door Apple. Meer weten over deze manier van adverteren in de App Store? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...