Apps, apps en nog eens apps

5 oktober 2016
apps

Het gebruik van apps is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse online consumptiegedrag. Ongeveer 50% van de tijd die consumenten online zijn, spenderen ze binnen applicaties. Hierbij zijn social media, nieuws, chat, muziek, games en bankieren bijvoorbeeld enorm populair.

Shazam meer dan 1 miljard downloads

Van de vele gratis apps die te downloaden zijn, duurt het voor de makers vaak een hele tijd voordat het product winstgevend is. Zo maakte de muziekherkennings-app Shazam onlangs bekend de 1 miljard downloads te zijn gepasseerd en pas sinds kort ook winst te maken. Dit is mede te danken door het feit dat de app inmiddels meer functionaliteiten heeft dan enkel het herkennen van muziek.

Daten via je schermpje

Onder meer door het grote succes van Tinder, is het aantal dating-apps de afgelopen jaren enorm toegenomen. Er zijn meer dan vijfhonderd verschillende apps in de App store te vinden. In de VS alleen al is deze markt goed voor 2 miljard dollar omzet op jaarlijkse basis. Tinder is wereldwijd inmiddels meer dan 100 miljoen keer gedownload en kent 50 miljoen gebruikers. Opvallend is de enorme populariteit in Nederland met maar liefst 1,5 miljoen gebruikers.

dating app

Gebruik gezondheids apps in Nederland blijft achter

Waar Nederlanders verhoudingsgewijs oververtegenwoordigd zijn op het gebied van dating, blijven ze binnen het gebruik van gezondheids apps juist achter op de rest van de wereld. Slechts 13 procent van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie. Wereldwijd gezien meet echter 33 procent van de bevolking dit op deze manier. De Chinezen staan bovenaan met maar liefst 45%! Zowel het gebruik als het aantal beschikbare apps zien we wel duidelijk toenemen.

Digitaal rijbewijs?

Sinds 1 oktober is het papieren rijbewijs niet meer geldig in Nederland. Uitsluitend de plastic variant is nog legitiem. De RDW is momenteel echter al bezig met de opvolger; een mobiele applicatie. Het afgelopen jaar hebben er zelfs al testen plaatsgevonden in Amerika en Australië. Eerder dit jaar introduceerde het Verbond van Verzekeraars een app als vervanger van het Europees Schadeformulier. En zo zien we het gebruik van apps op allerlei fronten steeds verder uitbreiden.

In-app Advertisement in de basis

Adverteren binnen apps is een zeer interessante manier om tal van verschillende doelgroepen te bereiken. Mede met het oog op het toenemende gebruik van apps, is het voor veel adverteerders steeds vaker een vast onderdeel van het online mediaplan. Meer weten over deze vorm van adverteren? Neem gerust contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...