Het Audience Network van Facebook

13 juli 2017
Audience Network

Dat Facebook een ontzettend hoog bereik heeft binnen bijna elk mogelijke doelgroep wisten we al lang (momenteel gaat het om 10,4 miljoen profielen). Maar dat er via het advertentiesysteem van Facebook ook op een uitgebreid netwerk (het Audience Network) geadverteerd kon worden, is voor velen nog vrij onbekend.

Het Audience Network

Bij veel websites en in apps – op verschillende apparaten, zoals computers, mobiele apparaten en verbonden tv’s – is het mogelijk om gemakkelijk met 1 klik in te loggen middels je Facebookprofiel. Met 1 klik krijgt een app of website toegang tot jouw openbare profiel, e-mailadres en bijvoorbeeld je geboortedatum.

Handig voor Facebook, want hiermee bouwt het Audience Netwerk bereik op. Het netwerk gebruikt dezelfde targeting, statistieken en weergave zoals we kennen van Facebook en Instagram.

Soorten advertenties

Er kan een campagne middels zogenaamde display en video advertenties worden ingezet, maar vooralsnog gaat dit altijd samen met zichtbaarheid op de Timeline op Facebook zelf. Uiteraard kan er wel bepaald worden of er enkel op mobiele apparaten getarget moet worden, of op desktops.

Welke websites en apps?

Tot op heden geeft Facebook geen inzage in de sitelist. Waar je precies komt te staan als adverteerder is dus niet te zien. Wel kunnen er diverse categorieën uitgesloten worden, om hier toch een bepaalde zekerheid te realiseren; het gaat om categorieën zoals dating, veelbesproken maatschappelijke onderwerpen, 18+, rampen en conflicten.

Campagne voeren op het Audience Network?

Aangezien elke doelgroep goed vertegenwoordigd is binnen het netwerk, leent het netwerk van Facebook zich voor tal van verschillende campagnes. Uiteraard is het afhankelijk van de doelstelling of het netwerk past binnen de strategie. Meer weten? Laat het ons gerust weten.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...