Augmented reality Facebook Messenger

19 juni 2018
Messenger augmented reality

Vorige maand kondigde Facebook tijdens haar F8 conferentie aan augmented reality toe te gaan voegen aan Facebook Messenger. Een paar grote bedrijven zoals Nike, Asus, Sephore en Kia zijn de eersten die hier gebruik van kunnen maken.

Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality (AR) is een techniek waarbij virtuele elementen in de werkelijke omgeving geplaatst kunnen worden, van foto’s tot graphics. Uiteraard is hierbij een camera van essentieel belang, de smartphone wordt in dit geval dan ook veelal gebruikt. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de lenzen-functie van Snapchat en Instagram of de Pokémon Go game, waarbij Pokémons gezocht en gevangen moesten worden via het beeldscherm.

Augmented reality pokemon go

Hoe wordt augmented reality ingezet binnen Facebook Messenger?

Facebook heeft de eerste chatbots voorzien van augmented reality binnen Facebook Messenger. Hierdoor kunnen interactieve chatbots gebruikers aanmoedigen om het nieuwe product te bekijken of zelfs daadwerkelijk op zichzelf (virtueel) te gaan testen. Zo kan een nieuwe lipstick worden uitgeprobeerd, zonder naar de winkel te hoeven gaan. Augmented reality moet gebruikers helpen om voor de aankoop een beter beeld te krijgen van het product door de toepassing in “real-life” te zien, wat hopelijk ook zal bijdragen in het verlagen van retourzendingen.

Hoe augmented reality in de toekomst zal worden ingezet binnen social advertisement is momenteel nog niet bekend. Wel heeft Facebook aangegeven de tijdlijn niet te willen veranderen in een platform met AR advertenties. Om een AR ervaring met gebruikers te delen kan er gebruik worden gemaakt van advertenties binnen Messenger of Facebook zelf. Echter mogen de advertenties pas worden vertoond wanneer er reeds binnen Messenger contact is geweest of wanneer de consument een interactie heeft gehad met een eerdere advertentie van het betreffende merk.

Het product-hoofd bij Facebook, Stan Chudnovsk, zegt zelfs dat AR de volgende stap is binnen online adverteren, aangezien de verkoop steeds verder verwijderd van de fysieke winkels. Waar advertenties er eerst voor moesten zorgen om consumenten naar de winkels te krijgen, zullen advertenties in de toekomst consumenten naar een augmented reality omgeving brengen, waar zij het product kunnen ervaren die het dichtste bij de fysieke wereld ligt.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...