Beschikbaar: Expanded Text Ads

4 augustus 2016
Google Expanded Text Ads

Tijdens het Google Performance Summit in mei kondigde Google een grote wijziging in AdWords aan; nieuwe grotere Tekst advertenties. We hebben hier al over gesproken in onze eerdere blog. Vanaf deze zomer zijn deze nieuwe soort advertenties, de Expanded Text Ads, ook in Nederland beschikbaar.

Wat zijn Expanded Text Ads?

De advertenties zijn een stuk groter dan de traditionele Tekst advertenties. Er kan met maar liefst 47% meer tekens worden geadverteerd. Daarnaast kun je nu twee kopteksten van 30 tekens gebruiken in plaats van één van 25 tekens inclusief spaties. Tevens kan er een beschrijving van 80 tekens worden toegevoegd (voorheen waren dit 2 regels van 35 tekens). De nieuwe Tekst advertenties worden in het advertentiesysteem zowel voor desktop/laptop als mobiele devices gegenereerd, waarbij de mobiele advertenties zijn ontworpen om optimaal te presteren op deze devices.

Expanded Text Ads

Voordelen

De toename van 95 naar 140 tekens, geeft adverteerders meer ruimte om usp’s en boodschappen te communiceren. Een ander voordeel is dat de zichtbare url bij Expanded Text Ads nu automatisch het hoofddomein aanhoudt en deze niet meetelt in de tekens die je invoert. Meer weten of ook adverteren met deze nieuwe advertenties? Neem gerust contact met ons op!

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...