Bestedingen mobile en video groeien enorm

22 september 2016
mobile

De bestedingen voor mobile en video blijven maar groeien! Mobile Advertisement is in Nederland in de eerste helft van 2016 met maar liefst 61% gegroeid in Nederland ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit een recent rapport dat Deloitte uitvoerde in opdracht van IAB Nederland. Ook de groei van Video Advertisement is met 55% zeer hoog te noemen.

Netto bestedingen H1 2016

De totale bestedingen voor online zijn met 12% gestegen, Deloitte geeft een netto bedrag aan van 835 miljoen euro. Met deze groei wordt de steeds belangrijker wordende positie van het mediumtype binnen de totale mediamix bevestigd. Andere grote steigers binnen online zijn; Social Advertisement met 42%, Programmatic met 29% en Display Advertisement met 19%. De netto bestedingen die gerealiseerd werden door de 4 grootste mediumtypen (Online, Televisie, Dagbladen en Radio) namen toe met 78 miljoen euro, van 1.487 miljoen euro in H1 20145 naar 1.565 miljoen euro in 2016. Dat is een steiging van 5%.

Advertising groei

Bron: Deloitte (IAB Report on Online Advertising Spend)

Toename gebruik Video Ads

Wij onderstrepen deze tendens als we kijken naar de eerste helft van het jaar. Daarnaast zien we ook binnen de verschillende stromingen de trends duidelijk terug, zoals bijvoorbeeld het toenemende gebruik van Video Ads binnen Social Advertisement. Met het oog op het frequente mobiele gebruik door consumenten, adviseren we om bij de creatie van video materialen, de manier van consumptie niet uit het oog te verliezen. Video’s die in verticale positie op mobiele devices afgespeeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld steeds belangrijker.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...