Data Studio 360 van Google

8 november 2016
Data Studio 360

Dit jaar hebben we al meerdere keren gehoord over de Data Studio 360 van Google. Er is een betaalde versie, maar ook een gratis versie welke sinds kort in beta variant te gebruiken is.

Data Studio 360 analyse tool van verschillende bronnen

Google Data Studio 360 is een data analyse tool die informatie van verschillende bronnen samenvoegt tot overzichtelijke informatiesheets die gemakkelijk te delen zijn onder aangesloten gebruikers. Vergeleken met Google Analytics gaan de analyse mogelijkheden een stuk verder en deze zijn gemakkelijker aan te sluiten op de behoeftes van de gebruiker. Wel is het nodig om een custum-made informatiesheet te maken, die voor jou van toepassing is. De sjablonen die beschikbaar zijn, zijn tot nu namelijk behoorlijk basic.

google-studio-example

Voorbeeld Data Studio Google Adwords & Google Analytics

De informatie die gebruikt kan worden beperkt zich momenteel nog tot Google diensten zoals Google Analytics, Google AdWords, Google Sheets en BigQuery. Maar naar verwachting zal dit zich verder uitbreiden dankzij de mogelijkheden om externe SQL databases te koppelen.

Meer weten? Kijk eens op de officiële pagina van Data Studio 360. Wanneer er verdere ontwikkelingen zijn rondom Data Studio van Google houden we je hier uiteraard op de hoogte.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...