De nieuwe Search Console van Google

24 januari 2018
Google Search Console

Belangrijk nieuws op het gebied van website analyse. Onlangs kondigde Google dan eindelijk de introductie aan van de nieuwe Google Search Console, welke over maar liefst 16 maanden aan data beschikt. Reeds in 2013 werd er gesproken over extra data van een jaar, maar dit blijkt uiteindelijk dus 16 maanden te zijn geworden. Tot nu toe kon je enkel de data van de laatste 90 dagen bekijken. De uitrol van de nieuwe Search Console is op dit moment in volle gang, wellicht heb je inmiddels ook al een uitnodiging hiervoor ontvangen. In deze blog hebben we de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij gezet.

Een nieuw Search Performance rapport met 16 maanden aan data

Met dit nieuwe rapport beschik je over 16 maanden aan gegevens om het analyseren. Van trends voor de langere termijn eenvoudiger te maken en tevens vergelijkingen op jaarbasis mogelijk te maken.

Index Coverage rapport in Google Search Console

Het Index Coverage rapport geeft inzicht in de indexering van URL’s van je website. Het toont onder meer correct geïndexeerde URL’s, waarschuwingen over mogelijke problemen en redenen waarom Google bepaalde URL’s juist niet indexeert. Ook zie je er voorbeeldpagina’s en tips hoe je bepaalde indexeringsproblemen weer kunt oplossen. Je kunt er tevens sitemaps indienen en je hebt de mogelijkheid om alle fouten uit het rapport te filteren op een van de ingediende sitemaps.

AMP error report in Google Search Console

Wanneer je AMP (Accelerated Mobile Pages) problemen hebt op je website, kun je met behulp van dit rapport hier meer informatie over verkrijgen. De problemen worden gegroepeerd op basis van de achterliggende fout. Je kunt doorklikken om meer details te bekijken, inclusief voorbeeldpagina’s. Nadat de problemen zijn opgelost kan er vervolgens doorgeklikt worden om het werk door Google te laten controleren. Hierna zal Googlebot ook meteen de pagina’s proberen te ‘crawlen’. Deze feedback is vervolgens weer terug te zien in het rapport.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...