Digital Out of Home stijgt naar 30% marktaandeel

24 mei 2019
Digital Out of Home

De Out of Home markt is de afgelopen jaren steeds verder aan het digitaliseren door de uitbreiding van digitale schermen, ook wel Digital Out of Home (DOOH) genoemd. Onderzoek van Nielsen laat zien dat het marktaandeel van Digital Out of Home met zeer grote stappen stijgt. Waar het marktaandeel in 2016 nog slechts 5% was, lag het DOOH aandeel in 2018 binnen de totale Out of Home markt op 30%!

Digital Out of Home ook programmatic

Als digitaal mediabureau krijgen we steeds vaker te maken met DOOH campagnes. Dit komt doordat de manier van inkoop (programmatic) in sommige gevallen overeen komt met de inkoop van online media. Hierdoor kunnen we binnen een DSP (Demand Side Platform) real time forecasts maken, campagnes inboeken en bijsturen waar nodig. Ook zijn er vele factoren waar we rekening mee kunnen houden tijdens een campagne. Denk aan het tijdstip, het weer of bijvoorbeeld de locatie van het object. Zo kun je middels HTML5 creaties de digitale posters nog relevanter maken door bijvoorbeeld de afstand naar de dichtstbijzijnde winkel te tonen.

JIC Buitenreclame Onderzoek

Ten opzichte van online is het bereik van een Out of Home campagne altijd lastiger te meten, aangezien een consistente definitie voor de bereiksbepaling uitbleef. Hierdoor was het vrijwel onmogelijk om DOOH tarieven goed met elkaar te vergelijken. Daar gaat, naar verwachting, in 2020 verandering in komen door het presenteren van een nieuwe methodiek! Nog voor de zomer zal JIC BRO een request for proposal uitsturen, waarin geïnteresseerde partijen worden opgeroepen mee te dingen naar een nieuwe methodiek voor het meten van bereik, contacten en audience van Buitenreclame. Meer informatie is te vinden op de website van Buitenreclame Onderzoek.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Digital Out of Home? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ook mogelijk om een DOOH campagne te combineren met een traditionele Out of Home campagne, we maken dan samen met onze outdoor partner een passend voorstel waarin de inzetten elkaar aanvullen en versterken.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...