Een YouTube campagne op tv?

30 oktober 2017
YouTube campagne op tv

Nadat de kwartaalcijfers bekend werden gemaakt door Alphabet (moederbedrijf van Google), kwam Sundar Pichai (CEO van Google) met een nieuw bericht over YouTube naar buiten. Het gebruik van YouTube op tv blijkt namelijk terrein te winnen. Een belangrijk onderdeel van de woonkamer, waar YouTube al langer meer grip op wilt krijgen. Volgens het bericht op Recode wordt er momenteel ruim 100 miljoen uur per dag naar YouTube video’s gekeken op een televisie, een groei van ruim 70% in een jaar tijd.

Meer devices

De groei wordt men name gerealiseerd doordat het steeds makkelijk wordt gemaakt om YouTube rechtstreeks te laden via smart tv’s of set-up boxen. Maar ook de diversiteit aan apparaten om YouTube te streamen neemt toe. Denk hierbij aan gameconsoles, Chromecast, Apple tv en andere mediaspelers.

Uiteraard blijft het gebruik via smartphones, tablets, dekstops en laptops vele malen veel hoger. Begin dit jaar bereikte YouTube nog de grens van 1 miljard uur per dag.

YouTube campagne op tv

Echter het mooie aan deze ontwikkeling, is het feit dat een campagne op YouTube dus ook steeds vaker “groot” in de woonkamer te zien zal zijn. En de kosten daarentegen zijn een stuk lager dan de grp prijzen van de meeste tv zenders.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...