Facebook groeit en experimenteert

9 november 2016
Facebook live masks

De recent gepubliceerde kwartaalcijfers (Q3 2016) tonen aan dat Facebook groeit; er zijn momenteel meer dan één miljard mobiele gebruikers per dag. In totaal zijn er 1,18 miljard leden dagelijks op Facebook te vinden. Het maandelijkse gebruik steeg met maar liefst 16 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2015. Niet alleen het aantal gebruikers, maar ook de winst steeg fors. Er werd een winst van 2,4 miljard dollar behaald, waar dit vorig jaar in dezelfde periode nog 896 miljoen dollar was.

Experiment met personeelsadvertenties

Naast de publicatie van prachtige cijfers, is Facebook volop in het nieuws rondom nieuwe experimenten. Zo loopt er in de VS een experiment met het plaatsen van personeelsadvertenties in de nieuwsoverzicht van gebruikers. Tegelijkertijd is er een advertentie zichtbaar in een hoekje van de bedrijfspagina, voorzien van een ‘Apply Now’ knop. Hiermee lijkt Facebook de concurrentie aan te gaan met bijvoorbeeld LinkedIn of vacaturewebsites.

Geanimeerde filters tijdens live video

Ook is Facebook begonnen met het uitrollen van een zogenaamde ‘mask’ functionaliteit, wat al enorm populair is onder Instagram gebruikers. Je kent de foto’s waarschijnlijk wel dat iemand eruit ziet al een hond, een konijn of zelfs met een regenboog uit de mond. Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om tijdens een live sessie geanimeerde filters toe te voegen, waar Facebook hoopt dat er door deze nieuwe toevoeging meer live video’s worden gedeeld. Momenteel is de functie enkel beschikbaar in de VS, Engeland en Nieuw Zeeland.

Testadvertenties op Apple TV en Roku

Een andere test in de VS heeft betrekking op videoadvertenties die zullen worden uitgerold op streaming players, in dit geval Apple TV en Roku. Hiermee zet Facebook de eerste stappen op het gebied van tv advertenties. In deze test worden nog geen echte advertentie campagnes meegenomen, het gaat uitsluitend om eigen promotie en overheidsaankondigingen.

Nieuwe buttons en aanbevelingen

Tot slot lanceert Facebook binnenkort in de VS nieuwe call-to-action buttons en ook de functie ‘aanbevelingen’. De nieuwe buttons hebben betrekking op; eten bestellen, een afspraak maken, een offerte aanvragen en kaartjes kopen. Middels de buttons wordt er direct traffic gegenereerd naar de Facebook Messenger van het betrokken bedrijf of een eigen Facebook omgeving van bijvoorbeeld Ticketmaster. De mogelijkheid om aanbevelingen te krijgen wordt automatisch toegevoegd aan je post, zodat vrienden de bedrijven met een Facebook-pagina kunnen taggen in de comments. Uiteraard volgen we alle ontwikkelingen op de voet en berichten we opnieuw als functies ook in Nederland mogelijk worden.

facebook-call-to-action-button

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...