Facebook lanceert videoplatform Watch ook in Nederland

24 september 2018
Facebook Watch

Vanaf het moment dat Google bekend maakte dat YouTube Music nu tevens in Nederland beschikbaar is, komt ook Facebook met opvallend nieuws. Facebook’s vorig jaar gelanceerde videoplatform Watch wordt namelijk wereldwijd beschikbaar, dus daarmee ook in Nederland! Dat is interessant nieuws voor adverteerders aangezien er daardoor weer nieuwe advertentie mogelijkheden zullen ontstaan. Naar verwachting zal het op korte termijn mogelijk worden om te adverteren tussendoor de programmering. Goed om dus nu al wat meer te weten te komen over Facebook Watch!

Wat is Facebook Watch?

Facebook Watch is een nieuw onderdeel van het bekende sociale netwerk en verschijnt als tabblad in de app en website. De videodienst was in eerste instantie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en wordt nu dus verder uitgerold. Facebook Watch biedt zowel korte viral filmpjes als lange afleveringen van eigen series en zoekt daarmee de concurrentie op met zowel YouTube als Netflix. Onder de eerste programma’s zijn bijvoorbeeld een komisch kookprogramma voor kinderen en honkbalwedstrijden van de Major League Baseball. Watch toont video’s die op de voorkeuren van gebruikers zijn afgestemd, zoals programma’s die je vrienden veel kijken. Ook kun je zien over welke video’s het meest wordt gepraat en om welke video’s het vaakst wordt gelachen. Tijdens het kijken zie je reacties van mensen onder de video voorbijkomen, zoals al bij livestreams op Facebook gebeurt.

Concurrentie voor Netflix en YouTube

Facebook heeft zich voorgenomen om 1 miljard dollar per jaar uit te gaan geven aan de productie van eigen films, series en documentaires. Het is daarmee overduidelijk dat Facebook met Watch de concurrentie aangaat met Netflix en YouTube. De videodienst is echter wel een  stuk interactiever. Kijkers kunnen bij de realityserie ‘SKAM Austin’, bijvoorbeeld kiezen wat de hoofdrolspelers in de serie precies doen. Een ander voorbeeld is de talkshow ‘Red Table Talk’ van Jada Pinkett Smith, hierbij kunnen kijkers vragen stellen aan de gasten. Zodra er meer bekend wordt over nieuwe advertentiemogelijkheden dan laten we je dat uiteraard meteen weten.

 

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...