Facebook Live Video advertenties

12 augustus 2016
Facebook live

We weten het eigenlijk allemaal al wel; live video wordt steeds belangrijker en gangbaarder in onze maatschappij. Facebook geeft zelfs aan dat er 10x meer wordt gereageerd en 3x langer wordt gekeken naar live video in vergelijking met een reguliere video. Daarnaast zijn er ook functies beschikbaar gekomen, waaronder live filters en zelfs een ‘doodle’ mogelijkheid. Met de laatste functie kun je in verschillende kleuren je Facebook live video personaliseren. Om de live functie extra te stimuleren heeft Facebook circa 140 mediabedrijven en sterren aan zich verbonden. Volgens The Wallstreet Journal is hier zo’n 50 miljoen in geïnvesteerd.

Facebook live

Nieuwe Facebook Live advertentievorm wordt getest

Om deze reden is Facebook, naast de reguliere Video advertentie mogelijkheden die we reeds kennen, begonnen met het testen van advertenties tijdens Facebook live streams bij de 140 partners. Een Preroll lijkt er momenteel niet aan te komen, aangezien dit volgens Mark Zuckenberg de kijkervaring negatief zou kunnen beïnvloeden. Volgens een bron binnen de advertentie-industrie zullen de Facebook Live Video advertenties naar verwachting een maximale duur krijgen van 15 seconden en deze worden vertoond na vijf minuten. Wanneer de functie beschikbaar gaat worden in het advertentie kanaal, is op dit moment nog niet bekend.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...