Facebook Marketplace en bioscoop sectie

11 september 2017
Facebook Marketplace

Vorige maand lanceerde Facebook in maar liefst 17 verschillende Europese landen ‘Marketplace’. Facebook creëert hiermee een centrale plaats voor het ontdekken, kopen en verkopen van producten binnen het platform. Door je locatiegegevens in te geven, krijg je een overzicht van producten die in de buurt worden aangeboden. Op Facebook zijn er uiteraard al lange tijd diverse verkoopgroepen aanwezig die door gebruikers zelf zijn opgericht. Hier worden producten in aangeboden en gevraagd, maar deze hadden verder geen speciale functies. Facebook probeert met het nieuwe Marketplace al deze reeds bestaande groepen te stimuleren zich over te hevelen naar het nieuwe platform.

Waar vind ik Facebook Marketplace?

Binnen de Facebook-app of op de website vindt je in de zijkolom het marktkraam-icoontje. Op iOS tik je op de drie streepjes in de rechter onderhoek van het scherm. In het nieuwe venster kun je vervolgens de marktkraam aantikken. Het aanbod is zeer divers, vergelijkbaar met het aanbod op het bekende Marktplaats, zowel nieuwe als gebruikte producten zijn terug te vinden.

Zelf iets kopen of verkopen op Facebook Marketplace

Op dit moment wordt het platform nog niet ondersteund door betaaldiensten zoals iDEAL. Om afspraken te maken over de betaling kun je via Facebook Messenger tot een overeenkomst komen en bijvoorbeeld rekeningnummers uitwisselen. Je dient overigens geen speciaal ‘Marketplace’account aan te maken, je kunt met je eigen Facebook account meteen aan de slag om producten te plaatsen of een bod te doen.

Test met speciale bioscoopsectie

Tot slot nog een ander nieuwtje van Facebook wat zeer interessant kan zijn voor de filmbranche. Momenteel loop er een test in de VS met een nieuwe feature waarbij locatie een belangrijke rol speelt: een speciale bioscoop sectie. Binnen deze sectie kun je zien welke films er in de buurt draaien. Verder kun je de tijden terugvinden en een lijst van lokale bioscopen. Binnen de testomgeving is het zelfs mogelijk om direct een kaartje te kopen voor een film via de app. Voorlopig loopt de test dus nog alleen in de VS, maar we houden de ontwikkeling zeker in de gaten!

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...