Facebook Midroll test uitgerold

23 maart 2017
Facebook Midroll

Facebook zit niet stil en heeft weer eens een nieuwe advertentie mogelijkheid uitgerold, waar momenteel mee getest kan worden. Ditmaal betreft het een Facebook Midroll.

Wat is een Facebook Midroll?

Zoals we van andere video platformen al kennen zijn er vele mogelijkheden om een video advertentie te promoten voor (Preroll), tijdens (Midroll) of na afloop (Postroll) van andere video’s. Tot voorheen was het binnen Facebook enkel mogelijk om video advertenties in de tijdlijn te plaatsen. Hier is nu echter verandering in gekomen, doordat de video advertenties nu ook tijdens video’s getoond kunnen worden.

Wanneer worden advertenties getoond?

De video advertentie kan niet zomaar bij iedere video verschijnen. Iemand die een video plaatst krijgt de keuze of diegene wel of geen advertentie wil tonen binnen zijn of haar video. Het kanaal of de gebruiker heeft dus invloed op de uiteindelijke Midroll inventory. Ook zit hier een beloning aan vast, aangezien Facebook 55% van deze winst deelt met de gebruiker. Hiermee gaat Facebook steeds meer toe naar het verdienmodel dat YouTube hanteert.

Ook zijn er nog een aantal andere vereisten waaraan voldaan moet worden, voordat een advertentie vertoond kan worden. De Midroll zal enkel worden weergegeven als de originele video 90 seconden of langer duurt. Ook mag de Midroll zelf niet langer zijn dan 15 seconden. Wanneer hieraan voldaan wordt en een gebruiker ook met de targeting van de campagne overeen komt, zal de video na 20 seconden worden onderbroken. Doordat de advertentie pas na 20 seconden verschijnt, worden gebruikers meer gestimuleerd om video’s te delen of te creëren die interessant genoeg zijn en de aandacht blijven houden van diens volgers.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...