Facebook updates oktober 2017

19 oktober 2017
Facebook updates

De afgelopen tijd is Facebook weer meerdere malen in het nieuws geweest rondom diverse nieuwe updates die ze aan het testen of uitrollen zijn. Zo willen ze meer gaan concurreren met LinkedIn, ontwikkelen ze een feature om eten thuis te laten bezorgen, zijn er sinds kort mogelijkheden voor dynamische advertenties en hebben ze een pas 9 weken oude app overgenomen voor 85 miljoen euro.

Facebook Jobs en CV werk historie

Facebook had begin dit jaar al een nieuwe Jobs functie uitgerold in de VS en Canada. Via de jobs sectie kunnen werkzoekenden direct binnen Facebook interessante vacatures zoeken en er vervolgens op solliciteren. Nadat alle gegevens zijn ingevuld krijgt de werkgever een melding om contact op te nemen via bijvoorbeeld Facebook Messenger.

Facebook cv

Nu doet Facebook nog een stapje verder in de strijd tegen LinkedIn. Het sociale platform is namelijk aan het testen om gebruikers een CV te laten maken binnen de Facebook omgeving, aldus Techcrunch. De update lijkt op een uitbreiding van de werk- en opleidingsgerelateerde gegevens, die nu ook al in te vullen zijn binnen je profiel. Zo zijn de verschillende periodes aan te geven en kan contactinformatie worden toegevoegd. De informatie is echter niet direct op je profiel zichtbaar. Momenteel zijn er twee opties om informatie te delen; openbaar, met (specifieke) vrienden of privé. De CV kan echter specifieker worden gedeeld, bijvoorbeeld enkel wanneer hiervoor wordt gekozen tijdens een sollicitatie.

Bezorg feature

In de VS is het mogelijk om direct binnen Facebook (iOS, Android en desktop/laptop) je eten te bestellen en thuis te laten bezorgen, aldus Facebook. Consumenten gebruiken volgens Facebook immers het sociale kanaal al om te kijken wat ze willen eten. Dit door op zoek te gaan naar restaurants in de buurt of reviews van vrienden. Ze gaan het dus nog gemakkelijker maken doordat Facebook meerdere restaurants/thuisbezorgdiensten combineert. Denk hierbij aan bijvoorbeeld; EatStreet, Delivery.com, DoorDash, ChowNow, Olo, Jack in the Box, Five Guys, Papa John’s en Panera. En heb je nog geen account bij één van deze restaurant of thuisbezorgdiensten? Dan kun je zonder Facebook te verlaten een account aanmaken, die natuurlijk gekoppeld wordt aan je Facebook account. Kortom; Facebook wil dat consumenten nog langer binnen hun omgeving blijven.

Facebook dynamische advertenties

Met de nieuwe dynamische advertentie feature is het mogelijk om verschillende afbeeldingen, additionele beschrijvingen, titels, teksten en buttons automatisch te laten rouleren. Hierdoor wordt het mogelijk om A/B testen automatisch te laten uitvoeren, ondanks de automatisering blijft het altijd van belang om dit te blijven monitoren en indien nodig bij te sturen. Uiteraard zit er wel een limiet aan het aantal varianten per advertentie. In totaal zijn er 30 varianten mogelijk en kan er per onderdeel het volgende worden ingezet; 10 afbeeldingen/video’s, 5 titels, 5 teksten, 5 additionele beschrijvingen en 5 buttons. Vervolgens zal Facebook hier verschillende combinaties van maken en optimaliseren naar de beste combinatie.

Facebook dynamische advertenties

Wel adviseren we echter om niet gelijk teveel varianten toe te voegen, ook afhankelijk van het mediabudget. Je wilt immers goed inzicht krijgen, op basis van voldoende data, wat goed en minder goed scoort. Volgens de berichten zou het voordeel van deze gecombineerde vorm moeten zijn, ten opzichte van de huidige A/B testen, dat alle varianten in het advertentiesysteem gecombineerd worden tot één advertentie. De verschillende engagement factoren (zoals likes, delen, reacties etc) worden in de back-end bij elkaar opgeteld, wat sneller kan leiden tot een hogere relevantiescore. Uiteraard is het nog wel mogelijk om meer inzichten per variant te krijgen door de resultaten uit te splitsen. Let wel op; er kan slechts 1 landingspagina worden meegegeven. Hierbij dient rekening te worden gehouden wanneer de kwaliteitsgegevens van een websitebezoek (sessieduur, pagina’s per sessie etc) in bijvoorbeeld Google Analytics een belangrijk onderdeel is van de analyse, aangezien deze hier wel worden gebundeld.

Overname To Be Honest

Ten slotte heeft Facebook een nieuwe app overgenomen, namelijk To Be Honest. To Be Honest is één van de vriendelijkste apps op dit moment, die volledig draait om positiviteit. Door middel van polls kunnen er anoniem complimenten worden uitgedeeld aan andere gebruikers. In de app worden polls voorgesteld zoals; “De persoon die je om 03:00 uur kan bellen voor hulp”, “Met wie ga je het liefst naar een feest”, “Wie heeft de beste lach” tot aan “Wie je het meest aan het lachen maakt”. Vervolgens krijgt een gebruiker 4 suggesties vanuit de contactenlijst waaruit men kan kiezen (de personen zijn overigens ook weer opnieuw te shuffelen). De gekozen gebruiker ontvangt vervolgens een melding van het (anonieme) compliment. Het is natuurlijk altijd leuk om complimenten te ontvangen en daarnaast biedt de app ook geen mogelijkheden voor jongeren om te gaan pesten.

Deze app bestaat slechts 9 weken, maar Facebook wilde Snapchat voor zijn en betaalde maar liefst 85 miljoen euro voor de overname. De app is inmiddels ruim 5 miljoen keer gedownload en is met name populair onder tieners. In het korte bestaan zijn er al meer dan 1 miljard berichten verstuurd. Om de grip op deze doelgroep te kunnen blijven houden, wilde Facebook er dan ook snel bij zijn. De oprichters zullen nauw betrokken blijven bij de ontwikkeling, de app blijft namelijk op zichzelf staan en de oprichters zijn inmiddels in dienst zijn getreden bij Facebook.

To Be Honest

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...