Facebook video ondertiteling en Live audio

5 januari 2017
Facebook Live Audio

Dat Facebook de focus op video legt is meer dan duidelijk. Dit blijkt keer op keer ook uit de nieuwe features, deze zijn bijna altijd video gerelateerd. Zo wordt er onder andere getest met video ondertiteling en Live audio. Niet alleen voor merken is Facebook een zeer belangrijk platform om video’s te verspreiden, ook consumenten zelf plaatsen steeds meer video content. Facebook onderzoekt de opties voor het creëren van eigen video content. Zo wordt er momenteel met videoproducenten gekeken naar het produceren van eigen series, spelprogramma’s en sportverslagen.

Afspelen van video binnen Facebook

Eind 2013 lanceerde Facebook reeds het auto-play afspelen van video’s. Hierbij worden de video’s zonder geluid automatisch afgespeeld, tenzij de gebruiker dit in zijn instellingen heeft gewijzigd. Voor het geluid bij de video is een extra interactie nodig. Een groot deel van de video’s wordt om deze reden in eerste instantie zonder geluid afgespeeld. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden bij het produceren van de video, deze dient ook zonder geluid aantrekkelijk te zijn. Ondertiteling of titels spelen hier bijvoorbeeld een belangrijke rol in. Wij adviseren dan ook, indien mogelijk, video’s voor advertentie doeleinden altijd te voorzien van ondertiteling of titels.

Test automatische ondertiteling

Sinds kort test Facebook in de VS met het automatisch ondertitelen van Facebook video posts op bedrijfspagina’s. In 2016 rolde Facebook het automatisch vertalen van tekst al uit en ook de mogelijkheid om de content in meerdere talen te plaatsen. Dit laatste is erg handig voor internationale pagina’s. Nu zijn de video’s dus aan de beurt. Met behulp van spraakherkenningssoftware worden er ondertitels gevormd. Uiteraard is dit erg foutgevoelig en dient er eerst flink getest te worden voordat Facebook dit op grote schaal gaat uitrollen. Vanzelfsprekend houden we je hiervan op de hoogte.

Facebook Live audio

Na het grote succes van Facebook Live, komt er binnenkort een nieuwe functie: Live audio. Je hebt immers niet altijd beeld nodig om een verhaal te kunnen vertellen. En uiteraard biedt dit voor veel partijen nieuwe mogelijkheden, denk aan; radiomakers, verslaggeving en muziek. Net als bij de video variant van Live is het mogelijk voor de luisteraar om direct te reageren en de audio te delen, zeer geschikt dus om de interactie met volgers te bevorderen. Wanneer de functie in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend, naar verwachting zal dit in het loop van dit jaar zijn.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...