Facebook viert en Instagram verduidelijkt

20 juni 2017
facebook viert en instagram verduidelijkt

Een bewegend gifje zegt meer dan 1.000 woorden. Misschien heb je het al gemerkt, naast een geschreven reactie, like of love is het nu nog makkelijker om met een gifje te reageren binnen Facebook. Door in de reactiebalk op het Gif icoon te klikken kun je middels zoektermen zo’n geanimeerde afbeelding als reactie uitkiezen in plaats van handmatig een link toe te voegen.

Het sociale platform geeft aan al een aantal maanden getest te hebben met deze functie. De dertigste verjaardag van het bekende gifje was de reden dat het bij alle gebruikers beschikbaar is gemaakt.

Regenboog reactie

Bovendien viert Facebook deze maand nog iets, is de regenboog emoticon jullie al opgevallen? Juni staat internationaal in het teken van het vieren van ‘Pride’ onder de LGBTQ community en Facebook doet daar aan mee. Om ook reacties te kunnen achterlaten met de regenboogvlag dien je eerst deze pagina te liken.

Instagram paid partnerships

Ook op Instagram zal binnenkort weer een vernieuwing worden doorgevoerd die betrekking heeft op bepaalde advertenties. Bij gesponsorde video’s en foto’s die geplaatst worden door Instagrammers (denk aan bijvoorbeeld aan vloggers) zal het duidelijker worden dat dit gaat om een ‘Paid partnership’. Waar nu de mogelijkheid is om de locatie te vermelden zal dan het bedrijf, die de media sponsort, komen te staan.

Doordat bedrijven graag in zee gaan met ‘social influencers’ vanwege hun bereik worden er partnerships aangegaan. Echter aangezien deze vloggers ook vaak een kijkje in hun dagelijks leven geven, kan het lastig zijn om betaalde en niet betaalde content van elkaar te onderscheiden. Sommige Instagrammers laten al weten wanneer iets gesponsord wordt maar er is nog geen officiële manier om te vermelden dat het gaat om een betaalde post. De wijziging hiervan zal niet direct verplicht worden maar op lange termijn zullen de voorwaarden van Instagram hier wel op worden aangepast.

 

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...