Facebook zet stap in e-commerce met Facebook Shops

20 mei 2020
Facebook Shops

Facebook heeft de eerste stappen gezet in de richting van e-commerce met de uitrol van Facebook Shops. Vanwege de coronacrisis en de groei in online bestellingen, is de lancering van de functie naar voren gehaald en zal dit de komende maanden wereldwijd worden uitgerold binnen Facebook en Instagram. Met behulp van Facebook Shops kunnen winkels hun artikelen via de sociale kanalen aanbieden en promoten.

Wat is Facebook Shops?

Met Facebook Shops hoopt Facebook het gemakkelijker te maken om een online webshop op te zetten binnen zowel Facebook als Instagram. Bedrijven kunnen producten kiezen die ze willen tonen uit hun catalogus en kleine aanpassingen doorvoeren in de look en feel van de omslagfoto’s en accentkleuren.

Consumenten kunnen de Facebook Shop vinden op de Facebook-pagina of het Instagram-profiel van een bedrijf, of deze ontdekken via Stories of uiteraard via advertenties. Op dit moment is het enkel in de VS mogelijk om bestellingen direct af te rekenen zonder de app te verlaten. In Nederland zal er op dit moment nog worden doorverwezen naar de webshop van het bedrijf. Om die reden dienen bedrijven dan wel te beschikken over een eigen webshop om gebruik te kunnen maken van de functie, zodat de aankoop na een doorverwijzing ook daadwerkelijk voltooid kan worden.

Zitten er kosten aan verbonden?

Het opzetten en gebruiken van Facebook Shops is voor bedrijven gratis. Wel is er in de VS een proef begonnen, waarbij er direct in de app kan worden afgerekend. Wanneer hier gebruik van wordt gemaakt, rekent Facebook een commissie van 5%, aldus het Amerikaanse techsite Recode.

Partners van Facebook Shops

Facebook werkt nauw samen met bekende partijen zoals Shopify, BigCommerce, WooCommerce, ChannelAdvisor, CedCommerce, Cafe24, Tienda Nube en Feedonomics om kleine bedrijven de ondersteuning te geven die ze nodig hebben. Deze tools tools helpen ondernemers bij het starten en runnen van hun bedrijf en het online gaan.

 

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...