Game streaming groeit in populariteit

12 juli 2016
YouTube en Twitch

Niet alleen gamen is populair in Nederland, maar ook het kijken naar gamers en het (live) kijken van games (game streaming) neemt in populariteit toe. Cijfers van YouTube tonen aan dat 20 van de populairste YouTube kanalen ter wereld te maken hebben met gaming. Alleen al binnen YouTube wordt er gemiddeld maar liefst 144 miljard minuten per maand naar gamecontent gekeken. Om deze reden is YouTube dan ook vorig jaar gestart met YouTube Gaming, dat sinds april van dit jaar ook in Nederland beschikbaar is.

Welke partijen zijn er nog meer?

Een ander bekend platform onder gamers is Twitch. In Amerika is deze game streaming community enorm met maar liefst 100 miljoen kijkers per maand, die gemiddeld 421 minuten per maand kijken. In 2015 is er in totaal gedurende 241 miljard minuten (ruim 459 duizend jaar) aan videostreams bekeken. Twitch is in Amerika ook de op drie na grootste op het gebied van internetverkeer (na Netflix, Apple en YouTube eigenaar Google). In Nederland wordt de dienst ook steeds populairder en zijn er inmiddels dagelijks gemiddeld 150.000 gebruikers. Gemiddeld kijken zij 86 minuten aan games.

YouTube-Gaming

Ook Facebook heeft aangekondigd om games in de tijdlijn te gaan streamen. In juni hebben ze gamer Snoopeh aangenomen, die zich moet gaan ontfermen over de E-sport divisie. Met een nieuwe functionaliteit wil ook Facebook zich in de toekomst gaan mengen in de strijd om de gamers.

Wat zijn de advertentie mogelijkheden?

Net als op YouTube kan er binnen YouTube Gaming gebruik worden gemaakt van InStream advertenties (Video Preroll). Momenteel kan er in het advertentie systeem nog niet getarget worden op enkel het Gaming kanaal. De uitlevering kan echter wel worden meegenomen door de juiste targeting van een reguliere YouTube campagne. Ook Twitch biedt mogelijkheden om te adverteren, waaronder InStream advertenties, maar ook een Home Page Take-over, Billboard of Medium Rectangle.

Twitch doelgroep
Doelgroep Twitch

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...