Gebruik van TikTok in Nederland groeit razendsnel

20 mei 2020
TikTok

De afgelopen maanden is het bereik van alle populaire online platforms stijgende vanwege de veranderde mediaconsumptie. Het aantal Nederlandse TikTok gebruikers is sinds begin dit jaar met maar liefst 1 miljoen gestegen. De teller staat nu op 3,5 miljoen gebruikers, zo meldde TikTok onlangs. Voor alle adverteerders die zich richten op jongeren tot 18 jaar is dit een belangrijke ontwikkeling. Hoort dit platform bijvoorbeeld ook in jouw online strategie? Wat weet jij over TikTok?

TikTok in Nederland

TikTok, dat in thuisland China onder de naam Douyin actief is, telt inmiddels wereldwijd ruim een miljard gebruikers. In Nederland is de app populair bij jongeren, zeker onder basisschoolscholieren en dan bij name bij meisjes. De gemiddelde gebruiksduur in Nederland ligt nu op 1 uur per dag, fors dus! Grote TikTok accounts in Nederland zijn bijvoorbeeld die van Markie Lucas (@markie.ly),  Antonie Lokhorst (@antonielokhorst) en Sara Dol (@officialsaarx). Verder zien we dat ook de sportwereld steeds meer van zich laat horen op TikTok. In Nederland is het account van AJAX (@afcajax) bijvoorbeeld al flink. Verder zien we ook dat grote influencers, die we met name kennen van platforms als YouTube en Instagram, ook steeds vaker terug te vinden zijn op TikTok. Denk bijvoorbeeld aan Dylan Haegens (@dhaegens), Enzo Knol (@enzoknolyt) en Kwebbelkop (@kwebbelkop). Onlangs voegde ook Jumbo Supermarkten het account @jumbo_werkt toe. Hun argumentatie hierbij was de volgende: “Om ons Employer Brand te versterken, de jonge(re) generatie te bereiken voor onze bijbanen én om te laten zien ‘dat het gebeurt bij Jumbo’ gaan we naast LinkedIn, Instagram & Facebook nu ook TikTok als social mediakanaal voor “Jumbo Werkt” inzetten.”

Adverteren enzo op TikTok

Zelf aanwezig zijn als merk op TikTok kan op verschillende manieren. Je kunt zelf een account maken, regelmatig content plaatsen en vervolgens aan de interactie met je community gaan werken. Verder is het mogelijk om met influencers een commerciële samenwerking aan te gaan. Zo zie je bij de grotere accounts bijvoorbeeld regelmatig challenges langskomen die gekoppeld zijn aan een merk. Tot slot is het ook mogelijk om te adverteren op TikTok, bijvoorbeeld met behulp van korte verticale video’s zoals je dat ook kunt op Snapchat of Instagram. De mogelijkheden ontwikkelen snel en we volgen het op de voet. Wil jij eens sparren met ons over TikTok? Neem gerust contact op!

 

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...