Geef je inloggegevens aandacht

9 juni 2016

De afgelopen weken kwam het regelmatig in het nieuws; inloggegevens van grote bedrijven als LinkedIn, Twitter, het grootste sociale netwerk van Rusland (VKontakte) en zelfs Facebook-oprichter Mark Zuckerberg kwamen in handen van hackers.

Altijd hetzelfde wachtwoord?

Niet alleen worden er nog regelmatig zwakke wachtwoorden gebruikt zoals ‘password’ of ‘123456’. Veel consumenten en bedrijven gebruiken daarnaast vaak hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts. Dit maakt het voor hackers eenvoudig, wanneer een wachtwoord eenmaal gekraakt is, in te breken op diverse andere accounts. Een wake-up call dus om ook wat extra aandacht te geven aan jouw eigen inloggegevens!

Voor een optimale veiligheid, is het dus raadzaam om voor al je accounts te werken met verschillende wachtwoorden en deze regelmatig te veranderen. Uitdaging hierbij is natuurlijk wel hoe ik ga ik dit allemaal onthouden of hoe sla ik dit veilig op? In de toekomst zullen inlogsystemen op basis van stemherkenning of irisscan ook hier een oplossing voor bieden.

Tweestapsverificatie

Verder zijn er nu al steeds meer partijen, waaronder banken, Facebook, Google en Twitter, die werken met een tweestapsverificatie. Na het inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord ontvang je dan per sms een unieke code op je telefoon. Zorg dat deze extra beveiligingscode wordt gevraagd wanneer er wordt geprobeerd toegang te verkrijgen tot je account, vanuit onbekende browsers. Je kunt dit instellen bij de beveiligingsopties.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...