Gesponsorde gifjes in Giphy

1 augustus 2017
Gesponsorde gifjes Giphy

Volgens de geruchten van Techcrunch, is Giphy van plan om op korte termijn te gaan testen met gesponsorde gifjes. Giphy is een zoekmachine voor geanimeerde gifjes, die in 2014 is opgericht. Via de website van Giphy kan er middels een beschrijving gezocht worden naar tal van gifjes, die vervolgens weer ingezet kunnen worden om een bericht een extra emotie mee te geven binnen bijvoorbeeld Twitter, Facebook, Slack, iMessage, WhatsApp en zelfs Tinder.

GIF bestaat al jaren

Wist je dat gifjes eigenlijk al in de jaren ’90 gebruikt werden om websites aantrekkelijker te maken? Wellicht herken je de dansende banaan nog wel. Een GIF bestand had als voordeel dat kleurenafbeeldingen geanimeerd getoond konden worden, zelfs met een trage verbinding via de telefoonmodem. Ook zijn de bestanden zo gecomprimeerd dat deze gemakkelijk in e-mails geplaatst kunnen worden. Toen het internet en websites steeds geavanceerder werden, kwam de introductie van Flash. Via een Flash player konden animaties, spelletjes, bewegende banners en video’s worden afgespeeld binnen bijvoorbeeld een browser. Hierdoor werden de gifjes al snel als ‘goedkoop’ bestempeld. Ondertussen wordt er tegenwoordig vooral HTML5 gebruikt en zien we dat Flash steeds minder ondersteund wordt en Adobe heeft zelfs aangegeven in 2020 te stoppen met het updaten van de plugin. Ondanks alle nieuwe technieken is GIF weer helemaal terug en zien we de animaties weer overal opduiken.

Gesponsorde gifjes

giphyGiphy heeft volgens bronnen inmiddels 200 miljoen actieve gebruikers per dag en 250 miljoen gebruikers per maand, waarin zowel het gebruik via een API als de website wordt meegenomen. Tot op heden werd er enkel geld binnengehaald middels investeerders, waarmee Giphy in de afgelopen jaren ruim 151 miljoen dollar heeft opgehaald. Het bedrijf is inmiddels het viervoudige waard.

Het werd daarom tijd, gezien de populariteit van de website, om naar mogelijkheden te gaan kijken om geld te verdienen. Om die reden zal Giphy beginnen met het testen van gesponsorde gifjes. Omdat Giphy veelal gebruikt wordt bij een actie of emotie, zal er waarschijnlijk ingekocht gaan worden op zoekwoorden die geschikt zijn voor het product of merk. Een voorbeeld kan zijn wanneer er gezocht wordt op ‘ochtend’ of ‘moe’, dat er vervolgens een gifje wordt getoond van Starbucks. Op dit moment is het nog erg gissen. Maar de kans is erg groot dat de advertenties er aan gaan komen. Het is echter nog niet bekend wanneer en via welke platformen.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...