Google Analytics in een nieuw jasje

4 november 2016
Google Analytics

Google Analytics vormt de basis voor vele online marketing activiteiten, het ‘gratis’ webanalyticspakket van Google wordt door bijna elke marketeer in Nederland (en daarbuiten) gebruikt. Recentelijk zijn er een aantal zaken binnen het systeem veranderd. Google Analytics bestaat inmiddels ruim 10 jaar, waardoor het belangrijk dat het systeem ook mee gaat in zijn tijd en inspeelt op de veranderingen binnen de markt. Hieronder vind je de belangrijkste veranderingen terug.

Google Analytics verder personaliseren

Sinds de aanpassing is het menu gemakkelijker te gebruiken, dankzij de duidelijke navigatie zijn alle rapportfuncties binnen de nieuwe layout te vinden aan de linkerkant. Hetzelfde geldt voor de ‘Customization’. Alle opties om het rapportagesysteem naar jouw wens aan te passen zijn nu samengebracht in hetzelfde menu aan de linkerkant (dashboards, aangepaste rapporten, snelkoppelingen en persoonlijke alerts). Een andere optie, die voorheen nog bovenin de menubalk stond, is het beheer. Het bekende schroefje met alle beheer instellingen staat vanaf nu onderaan in het linker menu.

Voorheen pakte Google Analytics automatisch de afgelopen maand als datum instelling. Dat is vanaf nu voorbij; dankzij de optie om dit zelf aan te passen (bij gebruikersinstellingen) is elke periode mogelijk. Iets waar wij erg blij mee zijn.

Google Analytics verhoogt de gebruiksvriendelijk

Voor gebruikers met verschillende accounts, is het dankzij de nieuwe interface een stuk gemakkelijker om te switchen. Er zijn geen overbodige stappen meer nodig. Hetzelfde geldt voor het inloggen, je gaat automatisch naar het laatst gebruikte scherm. Een optie die voor sommige handig is, maar wanneer je werkt met verschillende accounts is het goed opletten waar je bent gebleven.

Maar er verdwijnen ook een aantal zaken binnen de nieuwe layout.
De optie om het klikgedrag op de pagina te bekijken is niet langer beschikbaar in Google Analytics. Wil je er toch gebruik van maken? Download dan de officiële Chrome Extension.

Meer weten over het gebruik van Analytics, het specificeren van verkeersbronnen en de koppelingen met bijvoorbeeld AdWords, Marketplace of Google places, neem dan contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...