Google kondigt Google for Jobs aan

22 mei 2017
Google for Jobs

Google heeft tijdens het Google I/O (op 17 mei) een vacature extensie aangekondigd, namelijk Google for Jobs. De nieuwe functie richt zich op vacatures in ieder segment en op ieder niveau. De CEO van Google, Sundar Pichai, gaf tijdens de ontwikkellaarsconferentie alvast een korte voorvertoning van de nieuwe update.

Lancering

In een paar weken zal de Google zoekmachine gaan herkennen wanneer er een zoekopdracht wordt gedaan naar een baan of een vacature. Op basis van de zoekwoorden zullen er beschikbare vacatures in de spotlight worden gezet, die grote overeenkomsten vertonen. Met de lancering van Google for Jobs is Google niet van plan om met huidige vacaturesites te gaan concurreren, in plaats daarvan zal het bedrijf juist de samenwerking opzoeken. De start zal aanvankelijk plaatsvinden met partners als LinkedIn, Facebook, Careerbuilder Monster en Glassdoor.

Vind de perfecte baan

Google zal een aantal handige tools beschikbaar gaan stellen, om op zoek te gaan naar de meest relevante vacature(s). Denk hierbij aan filters op basis van locatie, titel, categorie, type, plaatsingsdatum, deeltijd, voltijd en nog meer. Ook wordt er een berekening gemaakt wat de reistijd zal bedragen, om op die manier een overweging te kunnen maken of de vacature de moeite waard is.

Google for Jobs example

Direct solliciteren?

Pichai gaf ook al een hint naar een ‘solliciteer direct functie’. Met één klik op de knop kan er hiermee een sollicitatie worden ingestuurd. Meer details hierover werden echter nog niet bekend gemaakt.

Uitrol in de VS

Google zal de nieuwe functie de komende weken in de Verenigde Staten gaan uitrollen, vaak zien we dat Google na een testperiode vervolgens ook nieuwe functies in andere landen doorvoerd. Uiteraard houden we de vorderingen scherp in de gaten, aangezien dit ook weer nieuwe kansen creëert binnen Search Engine Advertisement.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...