Google Partner Update

24 november 2016
Google Partner Event Amsterdam

Google Partner Media Update

Afgelopen week waren we uitgenodigd op het kantoor van Google op de Zuidas van Amsterdam. Hier kregen we als Google Partner de nieuwste informatie en inzichten over toekomstige mogelijkheden met betrekking tot online advertisement.

Upper & Full funnel marketing

Een paar termen die veelal besproken werden waren ‘Upper funnel marketing’ en ‘Full funnel marketing’. Hiermee wordt het conversie attributie model bedoeld waarbij het belangrijk is om op verschillende niveaus zichtbaar te zijn. Niet alleen clicks zijn belangrijk maar ook branding en exposure hebben invloed op waarom een klant converteert. Daarnaast is dit ook een goede manier om een nieuwe doelgroep te benaderen.

Mobile Price Extensions

Vervolgens een technische update die sinds deze week ook in Nederland te gebruiken is, de Mobile Price Extensions. Deze toevoeging maakt het mogelijk om onderaan je Mobiele Tekst advertentie op het zoeknetwerk van Google per product de prijs te vermelden. Niet alleen een mooie uitbreiding voor tekstadvertenties en een manier om op te vallen tussen concurrenten. Dit laat ook wederom zien dat mobiel een belangrijk deel is van online marketing, een trend die we al een tijd terug zien komen.

Targeting gezinsinkomen

Ten slotte een targeting methode die reeds beschikbaar is in De Verenigde Staten en in de toekomst zal deze ook in andere landen toe te passen zijn. Het gaat hier om targeting op ‘Gezinsinkomen’. Waarbij er op basis van percentages groepen worden gecreëerd zoals; ‘Hoogste 10%’, ’11-20%, ’21-30%’, ’31-40%’, ’41-50%’, ‘Laagste 50%’ en ‘Onbekend’.

Uiteraard zullen we jullie op de hoogte houden van wanneer deze ook in Nederland beschikbaar is. Ondertussen meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...