Hoge conversieratio App Store Tekstadvertenties

9 januari 2017
App Store Tekstadvertentie platform

In oktober van 2016 vond de lancering plaats van het App Store advertentieplatform, meer informatie hierover en de mogelijkheden lees je in onze eerdere blog. Met meer dan 1,5 miljoen apps een mooie nieuwe manier voor marketeers om verkeer naar een app door te verwijzen en uiteindelijk installaties te realiseren. Ontwikkelaars bevinden zich in de App Store in een zeer competitieve omgeving, waar iOS gebruikers gemiddeld slechts 0-1 apps per maand installeren terwijl 87% van de tijd binnen apps wordt gespendeerd. Momenteel blijkt uit de laatste berichten van Apple, dat de App Store Tekstadvertenties een enorm hoge conversieratio behalen. Van de consumenten die op een advertentie klikken, zou gemiddeld 50% daadwerkelijk de app gaan installeren. Kortom; een zeer effectieve manier voor app installaties.

Wat zijn de kosten voor App Store Tekstadvertenties?

Apple beweert dat de gemiddelde kosten per click in Amerika op 50 cent ligt. Dit betekent dat je met een conversieratio van 50% slechts $1 hoeft te investeren per installatie. Echter, volgens het mobiele analyse platform Singular liggen de kosten hoger met circa $1.31. Bij kleinere ontwikkelaars, met minder budget zoals Uber en Booking.com, kunnen de kosten per click zelfs dalen naar 25 cent. Als we inzoomen op de categorieën, dan zien we dat de grootste adverteerders actief zijn met App Store Tekstadvertenties binnen; games, reizen en entertainment.

Op dit moment is het enkel mogelijk om in de Amerikaanse App Store te adverteren. De verwachting is echter dat het op korte termijn ook opengesteld gaat worden voor de Nederlandse markt.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...