Instagram Shopping binnen Instagram

18 juni 2018
Instagram Shopping

Sinds april is het ook in Nederland mogelijk om binnen Instagram producten in foto’s te taggen met Instagram Shopping en eenvoudig door te laten linken naar de webshop. In Nederland werkt deze product tag enkel nog binnen de nieuwsfeed, maar vorige week heeft Instagram via hun blog bekendgemaakt dat de Instagram Shopping functie ook naar Instagram Stories is uitgerold. Voorlopig zal dit slechts in een aantal landen mogelijk zijn en zal de Benelux hopelijk snel volgen.

Wat is Instagram Shopping?

Met Instagram Shopping kunnen producten worden getagd in een foto van organische berichten, er hoeft dus niet geadverteerd te worden om van deze optie gebruik te kunnen maken! Met een enkele klik op de foto worden de beschikbare producten uitgelicht, waarna de productnamen en prijzen (ook de eventuele kortingsprijs) worden vermeld. Vervolgens kan er worden doorgeklikt voor meer product informatie en uiteindelijk een klik naar de webshop om de daadwerkelijk aankoop te kunnen realiseren. Om voor consumenten duidelijk te maken dat er shopping producten op een foto vermeld staan, zal dit worden weergegeven met behulp van het shopping icoontje (winkeltas) linksonder.

Instagram Shopping voorbeeld

Hoe maak je gebruik van Instagram Shopping?

Om gebruik te kunnen maken van Instagram Shopping, zal eerst het betreffende Instagram account moeten worden goedgekeurd. Er dienen fysieke producten verkocht te worden, het account moet zijn omgezet naar een bedrijfsprofiel en ten slotte moet het bedrijfsprofiel worden gekoppeld aan een Facebook-catalogus. Na het goedkeuringsproces (dit kan enkele dagen duren) kan de productcatalogus, via de instellingen binnen de app, daadwerkelijk worden gekoppeld. Staat de “Winkelen” optie nog niet binnen de bedrijfsinstellingen? Dan is de beoordeling nog niet afgerond.

Producten taggen in Instagram Shopping.

Zodra alles correct is gekoppeld en goedgekeurd, kunnen de producten met behulp van Instagram Shopping worden getagd! Kies de foto die je wilt plaatsen en voorzie deze van de gebruikelijke bijschriften, effecten en eventueel filters. Vervolgens kan er getikt worden op de producten die voorzien moeten worden van een tag. Door de koppeling met de catalogus zal Instagram, na een zoekwoord, de beschikbare producten tonen. Kies het product en voilà: delen maar!

Er zijn wel enkele regels waar rekening mee gehouden dient te worden bij het taggen van producten binnen Instagram Shopping. Zo kunnen er maximaal vijf producten per bericht worden getagd bij een bericht met één afbeelding of maximaal twintig producten bij een bericht met meerdere afbeeldingen (carrousel). Zorg ervoor dat de tags niet te dicht bij elkaar staan, aangezien de tags elkaar anders deels zullen overlappen. Producten in een bericht met één afbeelding kunnen tussentijds nog bewerkt of verwijderd worden, echter bij het gebruik van meerdere afbeeldingen kunnen de producten niet meer bewerkt of verwijderd worden. En ten slotte, zodra een product wordt verwijderd uit de winkel of product catalogus (binnen Facebook), dan worden de producttags uit alle berichten en ook de bijbehorende statistieken verwijderd.

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen Instagram of het adverteren binnen dit kanaal? Neem dan gerust contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...