Instagram Stories, Collections en Offline modus

10 april 2017
Instagram update

De populariteit van Instagram is nog steeds enorm. Zo wordt de in augustus 2016 gelanceerde functie ‘Stories’, gemaakt naar het goede voorbeeld van deze functie op Snapchat, inmiddels door maar liefst 200 miljoen mensen dagelijks gebruikt! Afgelopen januari waren dit nog 150 miljoen dagelijkse gebruikers. Volgens de laatste telling, is Instagram met deze nieuwe cijfers Snapchat voorbij die 161 miljoen gebruikers per dag telt.

Instagram Collections

Nog meer nieuws van Instagram, deze keer een nieuwe functie die we herkennen van de populaire foto app Pinterest. Instagram Collections geeft de mogelijk om opgeslagen berichten in verzamelingen of collecties te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan verzamelingen over een komende vakantie, een verzameling met video’s van dieren of eentje met illustraties van je favoriete kunstenaar. Gebruikers kunnen opgeslagen foto’s toevoegen aan een bestaande verzameling of aan een nieuwe door er een aan te maken. Daarbij blijft de verzameling privé, net als de opgeslagen berichten. Ongetwijfeld houdt Pinterest deze ontwikkeling nauwgezet in de gaten. Onlangs bereikte Pinterest zelf een nieuwe mijlpaal: wereldwijd zijn er inmiddels 175 miljoen gebruikers, in oktober 2016 waren dit er al 150 miljoen. De grootste groei wordt bewerkstelligt in landen als Brazilië, Frankrijk en Japan.

Instagram offline modus voor Android

Tot slot nog een laatste nieuwtje: voor Android gebruikers wordt het binnenkort mogelijk om gebruik te maken van de ‘offline modus’. Handig als je even geen internet tot je beschikking hebt. Een groot deel van de functies kun je dan gewoon gebruiken zoals, content kijken die al ingeladen was toen je nog online was, media opslaan of mensen ontvolgen. De volgende keer dat je verbinding maakt, wordt alles meteen doorgevoerd. Facebook introduceerde een vergelijkbare Lite app al in januari 2015, wat erg goed werd ontvangen door de gebruikers. Kortom; Instagram is volop in beweging en doet er alles aan om het gebruiksmoment te verlengen en makkelijker te maken.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...