Leadadvertentie toegevoegd op Instagram

8 maart 2017
Leadadvertentie toegevoegd op Instagram

Wat zijn Leadadvertenties?

Met een Leadadvertentie op Instagram kan er, na een klik op de uiting, extra gegevens van consumenten opgevraagd worden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een contactformulier binnen het sociale netwerk. Iemand blijft dus in de vertrouwde omgeving en hoeft niet doorgelinkt te worden naar een externe landingspagina. Erg nuttig om consumenten te stimuleren om zich in te schrijven voor onder andere een nieuwsbrief, een terugbelverzoek achter te laten, een offerte aan te vragen of wellicht voor het ontvangen van een kortingscode.

Lead Ad Facebook

Welke gegevens kan ik opvragen?

Er zijn natuurlijk heel veel velden die aangevinkt kunnen worden binnen de systemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld iemand zijn of haar e-mailadres, naam, telefoonnummer, geboortedatum, woonplaats, straatnaam, functie, relatie status of maak een aangepaste (open/meerkeuzen) vraag. We adviseren echter om dit altijd zo kort mogelijk te houden voor een zo hoog mogelijke conversie. Je bent immers sneller geneigd om 2 vragen te beantwoorden, dan wanneer je met een enorme waslijst begint.

Gegevens downloaden of koppelen?

Zodra iemand het formulier heeft ingevuld en verstuurd, is het mogelijk om deze gegevens als CSV-bestand te downloaden in de formulierenbibliotheek van je pagina. Het is echter ook mogelijk om het leadformulier te koppelen aan een bestaande CRM database (zoals Mailchimp, inxmail en Mailjet). Door deze integratie mogelijkheid hoeven leads niet meer handmatig gedownload te worden, maar worden ze automatisch aan de database toegevoegd.

Leadadvertentie op Instagram en Facebook

De mogelijkheid van deze advertentie was binnen Facebook al geruime tijd beschikbaar. Echter door de toenemende populariteit van de Instagram app, de app wordt immers wereldwijd door 600 miljoen personen dagelijks gebruikt, is het een logische volgende stap om consumenten en bedrijven gemakkelijker met elkaar in contact te laten komen. Benieuwd wat een leadadvertentie voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...