LinkedIn biedt steeds meer mogelijkheden

20 augustus 2019
linkedin

De populariteit van LinkedIn is stijgende, niet alleen in gebruik maar ook als advertentieplatform. Al scrollend door je nieuwsfeed kom je steeds vaker gepromote content tegen. Dit jaar voegde het zakelijke social platform tal van nieuwe functionaliteiten toe, waaronder recentelijk Nieuwsflitsen en nieuwe advertentiedoelen. Tijd voor een update!

Nieuwsflitsen in Nederland

Nederlandse leden behoren tot de meest actieve gebruikers op LinkedIn. In het Nationaal Social Meda Onderzoek van januari 2019 steeg het aantal dagelijkse gebruikers in Nederland van 513.000 naar 611.000 gebruikers ten opzichte van vorig jaar. Daarbij is er ook een stijging zichtbaar in het aantal posts, video’s en artikelen die in de feed worden geliked en gedeeld. Met de uitbreiding van de reactie mogelijkheden op LinkedIn berichten (sinds april 2019) is de engagement alleen nog maar toegenomen.

Om enige filtering te plaatsen op alle content, lanceerde LinkedIn Benelux onlangs nieuwsupdates onder de naam Nieuwsflitsen. Hierbinnen is relevante en waardevolle content, geselecteerd door de Nederlandse redactie, te vinden voor gebruikers. Dit is apart te vinden naast je persoonlijke feed. Deze nieuwe mogelijkheid is uitsluitend uitgerold onder leden die de Nederlandse taal hebben ingesteld.

Nieuwe advertentiedoelen in LinkedIn Advertising

In 2019 zijn er ook uitbreidingen gekomen binnen de advertentiemogelijkheden en dan met name binnen de advertentiedoelen. Er zijn drie nieuwe doelen: Brand awareness, Website conversies en Sollicitaties. Het meest interessante doel zijn de website clicks. Deze werden eerst nog algemeen geschaald onder clicks, samen met de clicks naar de LinkedIn-pagina. Binnen de campagne raden we altijd aan om gebruik te maken van A/B-testing, om zo optimale resultaten te kunnen behalen.

Benieuwd hoe je LinkedIn kan inzetten voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...