LinkedIn Video advertenties

23 april 2018

Op LinkedIn wordt er steeds meer gebruik gemaakt van video, zo ontstond afgelopen najaar al de mogelijkheid om video in posts te gebruiken. We vertelden hier toen ook over in onze blog. Sindsdien zien we dan ook dat hier steeds vaker gebruik van wordt gemaakt. Een interessante ontwikkeling hierop volgend, is de introductie van LinkedIn Video advertenties. Vele andere grote sociale netwerken gingen LinkedIn al voor. De advertenties verschijnen in de feed zien eruit als reguliere berichten. Deze native advertenties spelen automatisch af, in eerste instantie zonder geluid.

LinkedIn Video ad

Bèta versie Video ads LinkedIn uitvoerig getest

LinkedIn heeft al de nodige ervaring opgedaan met de bèta versie van de LinkedIn Video advertenties. Dit startte in oktober vorig jaar en er deden zo’n 700 grote adverteerders mee aan de test waaronder bijvoorbeeld ook de KLM. Uit onderzoek kwam bijvoorbeeld nu al naar voren dat LinkedIn-leden bijna drie keer zoveel tijd besteden aan het bekijken van video advertenties in vergelijking tot statische gesponsorde inhoud. Het wordt onder meer mogelijk om binnen de Video ads een “call to action” button te integreren. Adverteerders kunnen ook conversies bijhouden, waardoor het aantal leads, aanmeldingen, websitebezoeken en andere waardevolle acties kunnen worden gemeten.

Video op bedrijvenpagina LinkedIn

Naast de Video Ads, introduceerde LinkedIn overigens ook al de mogelijkheid voor bedrijven om video’s op hun bedrijfspagina te plaatsen. Naast teksten en foto’s kunnen er nu dus ook al bewegend beeldmateriaal gebruikt worden om een impressie te geven van je bedrijf, een mooie optie!

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...