Mediagebruik tijdens thuisonderwijs

25 maart 2020
Mobile Advertisement

Impact mediagebruik

Het zijn bizarre tijden, waar ouders naast hun werk en het huishouden ook thuisonderwijs moeten geven aan hun kinderen. Dit betekent een enorme omslag binnen het gezin, maar ook in het gebruik van media. Zo worden alle zeilen bijgezet om het werk door te laten gaan via groeps (video) chats, krijgen ouders takenlijsten via school toegestuurd en maken kinderen meer gebruik van media zodat de ouders even de handen “vrij” hebben.

Thuisonderwijs door ouders

Van ouders die geen vitaal beroep hebben zit het overgrote deel van Nederland samen met hun kinderen thuis. Omdat de scholen zijn gesloten, wordt er dan ook van veel ouders verwacht dat zij thuisonderwijs geven. En dan met name aan kinderen op de basisschool.

Door deze nieuwe situatie betekent dit ook een verandering in mediaconsumptie. Vanwege de informatievoorzienende functie zorgt de corona crisis bijvoorbeeld voor een toename in het bereik bij Sanoma. Zo is de afgelopen dagen NU.nl twee keer zoveel bezocht als normaal, bijna 100 miljoen keer per week. In maart zal NU.nl voor het eerst door de grens van 1 miljard pageviews per maand breken. Ook op reactieplatform NUjij worden bijna dagelijks records gebroken. Ook andere relevante websites zullen stijgingen doormaken. Denk bijvoorbeeld aan websites rondom kleurplaten, knutselwerkjes, onderwijs oefeningen (zoals rekenen en taal), liedjes, luisterboeken, video’s tot en met spelletjes. En dan ook met de Pasen in het verschiet, zal er mogelijk meer dan normaal gezocht gaan worden op paas-gerelateerde knutselwerken om de kinderen te blijven vermaken.

Ontspanning voor kinderen

Ook voor kinderen is er een hoop veranderd. Door het wegvallen van sociale contacten op bijvoorbeeld school, sport- en muziekclubs en vriendjes en vriendinnetjes, zijn de meeste huishoudens momenteel de hele dag op elkaar aangewezen. Om in deze stressvolle tijd de kinderen wat meer te laten ontspannen, zal er meer media worden geconsumeerd dan gebruikelijk. Zo wordt er nu, maar ook zeker de komende tijd, naast digitale schoolwerkjes, meer tijd gespendeerd op diverse devices; van tv, laptop, tablet tot smartphones. Dit om bijvoorbeeld spelletjes te spelen op het web of via apps, luisteren van muziek, oefenprogramma’s als Squla, social kanalen waaronder Instagram, Snapchat en TikTok tot en met het streamen van video’s via YouTube.

Ook in deze tijden zijn er volop mogelijkheden om doelgroepen te bereiken middels Prerolls, Rewarded video’s, take-overs, AR filter ads, rich media (video) banners en vele andere creaties. Wil je deze doelgroep(en) op een gepaste manier in deze thuissituatie bereiken, dan denken we uiteraard graag met je mee.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...