Mobiel bankieren anno 2018

27 juni 2018
Mobiel bankieren

Door de explosieve groei van e-commerce van de afgelopen jaren in combinatie met het toenemende gebruik van mobiel stijgen vanzelfsprekend ook de betalingen via smartphone. Maar hoe zit het met het vertrouwen in deze vorm van betalen? En wat zijn sowieso de trends in mobiel bankieren? In het onderzoek What’s happening online 2018 van Ruigrok NetPanel komen deze onderwerpen aan bod. Wij hebben de highlights op een rij gezet.

Vertrouwen in betalingen via smartphone blijft stijgen

We kopen met z’n allen steeds meer online en er wordt hierbij ook steeds vaker via de smartphone afgerekend. Maar liefst 49% van de Nederlanders beschouwt dit namelijk als een (zeer) veilige manier van betalen. Vorig jaar lag dit aantal nog op 39%. In specifieke jongere doelgroepen, is het vertrouwen echter nog hoger; digitieners (64%) en millennials (65%). De wat oudere babyboomers doelgroep blijft nog wat achter, van deze groep geeft 35% aan vertrouwen te hebben in het betalen via de smartphone. De cijfers zijn overigens voor betalingen via de smartphone dan wel een tablet ongeveer gelijk.

Betaalmethode op je website is belangrijk

Met welke betaalmethode kan er op jouw website afgerekend worden? Een belangrijk punt om goed naar te blijven kijken, want uit het onderzoek komt naar voren dat 52% van de online shoppers afhaakt als er geen betaalmethode naar wens wordt aangeboden. De meest populaire betaalmethode is iDEAL, daarnaast zien we dat bijvoorbeeld Paypal, Afterpay (zeker onder de jongere doelgroepen) en betalingen middels creditcard steeds meer toenemen.

Nederlanders bankieren steeds meer mobiel

Ook onze bankzaken doen we steeds liever allemaal mobiel, inmiddels bankiert 52% van Nederland via de smartphone. Onder millennials is dit zelfs 80%. De mobiel wordt hierbij met name gebruikt voor het checken van je banksaldo, geld overmaken, bij- en afschrijvingen controleren, online betalingen doen en geld storten of opnemen van je spaarrekening. Een opvallende trend is de explosieve groei van initiatieven zoals Tikkie, Payconiq en Bunq. Tikkie, de app die vanuit ABN Amro in 2016 tot stand is gekomen, wordt nu al door meer dan 3 miljoen mensen gebruikt. Het gebruik van deze app is onder jongeren het hoogst. Weet jij hoe jouw doelgroep het liefst betaalt? En is jouw website hierop ingericht? Goed om ook eens bij stil te staan. Als je hierover van gedachten met ons wilt wisselen kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...