Mobiele dataverbruik met ruim 60% gestegen

16 april 2017
Mobiele dataverbruik

Mobiele dataverbruik

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de laatste cijfers gepresenteerd over het derde kwartaal van 2016. Zo is onder andere het mobiele dataverbruik via 3G en 4G flink gestegen naar een nieuw record van ruim 50 petabyte (50 miljoen gigabyte)! In Q3 van 2015 lag dit nog op 31 petabyte. Ook niet verwonderlijk aangezien het aantal mobiele bundels met data blijft stijgen (+3,7%). Daarnaast zijn websites steeds gebruiksvriendelijker en mobiel geoptimaliseerd. Ook de mogelijkheden en mobiele snelheden hebben een grote invloed op het verbruik. Zo is het streamen van muziek via Spotify de gewoonste zaak van de wereld, worden er miljoenen uren aan video’s bekeken via YouTube en Netflix en checkt men meermaals per dag updates binnen verschillende social media kanalen, waarbinnen steeds meer gebruik wordt gemaakt van video.

Telecommonitor derde kwartaal 2016Telecommonitor derde kwartaal 2016

Meer mobiele belminuten

Ook het bellen neemt steeds meer toe. Zo werd er in het derde kwartaal voor 10,7 miljard minuten gebeld, ten opzichte van 10,4 miljard een jaar eerder. De groei is vooral te danken aan de mobiele telefoon (+10,5% naar 7,5 miljard minuten). Bellen via de vaste telefoon maakte juist een daling door (-13%). Eén van de verklaringen kan zijn dat providers steeds vaker onbeperkt bellen aanbieden, waardoor het voor consumenten geen extra kosten meer met zich meebrengt ten opzichte van de beperkte bundels.

Groei glasvezelverbindingen

Als we ten slotte kijken naar de telecomdiensten, waar internet, bellen en televisie onder vallen, dan zien we dat er steeds meer huishoudens gebruik maken van glasvezelverbinding. Inmiddels hebben ruim 1 miljoen huishoudens een glasvezelverbinding waar snelheden tot maximaal 1.000 Mbit/s gehaald kunnen worden. Een jaar eerder lag dit nog op 840.000. Ondanks het feit dat glasvezel een hogere maximale snelheid kan behalen, wordt DSL (2,8 miljoen) en via de kabel (3,3 miljoen) nog steeds het meest afgenomen.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...