Mobiele toegankelijkheid en gebruikersgemak

25 september 2017

We hebben het er al vaker over gehad. De belangrijkste ontwikkeling waar onder andere Google zich mee bezig houdt, is mobiele toegankelijkheid en het gebruikersgemak van mobiele gebruikers verbeteren. Niet zo gek, als je er bij stilstaat dat afgelopen jaar wereldwijd mobiel internet al groter was dan desktop internet. Bovendien is het aantal mobiele zoekopdrachten de desktop zoekopdrachten ruimschoots voorbij geschoten.

Is jouw website mobiel proof?

Voor het goed presteren van je website is het dan ook erg belangrijk ervoor te zorgen dat je website mobiel proof is. En we weten, dat dat niet altijd even makkelijk is, zeker niet bij grote websites die gekoppeld zijn aan allerlei achterliggende systemen. Maar dit betekent niet, dat het vergeten mag worden. De ontzettende populariteit van onder andere Google, dwingt elk bedrijf rekening te houden met deze ontwikkelingen.

SEO versus SEA

Een goede en ruim bewezen manier om ervoor te zorgen dat je bovenin de zoekmachine uitkomt, is een goed geoptimaliseerde SEO strategie. Echter, om op korte termijn je website goed vindbaar te maken – en uiteraard tussendoor aan de longterm SEO strategie te kunnen werken – is Google AdWords dè oplossing. Maar ook AdWords kijkt naar het gebruikersgemak van je mobiele website en één van de waarden die bepalen wat je uiteindelijke positie en CPC worden, is wederom de mobiele gebruikerservaring. Dit wil zeggen dat de gebruiksvriendelijke mobiele website niet enkel voor je SEO strategie van toepassing is, maar net zo goed voor je SEA strategie via AdWords.

Belangrijkste nieuwste mobiele mogelijkheden AdWords (SEA)

Sinds augustus worden mobiele Sitelinks (extra links die onder de advertentietekst wordt weergegeven in AdWords) als scrollbare buttons weergegeven. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de informatie en worden de teksten niet meer afgebroken. Hetzelfde geldt voor de Highlight extensies, deze worden sinds de update veel beter geïntegreerd en niet langer los van de advertentie weergegeven.

Mobiele sitelinks Mobiele sitelinks

De optie om een telefoonnummer toe te kennen aan een advertentie is uiteraard niet nieuw, maar om een aangepast bod uit te brengen weer wel. Bovendien is een telefoongesprek meer waard dan een normale website click, waardoor een hoger bod hiervoor niet ongewenst is.

De nieuwe interface biedt vergeleken met het oude systeem tal van voorbeelden en nieuwe tools. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe landingspagina-tool welke informatie geeft over de mobiele ervaring. Deze tool zorgt ervoor dat je op basis van de ervaring per landingspagina, dit verder kan optimaliseren dan wel kan wijzigen voor een overall betere score.

Kortom, alle nieuwe ontwikkelingen staan in het teken van het gebruiksgemak en spelen in op de verschuiving in het gebruik van internet.

Vrijblijvende SEA Scan

Via ons zusterbedrijf SearchEnzo bieden we kosteloos een SEA scan aan, om eens een second opinion te ontvangen op je huidige AdWords activiteiten. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...