De mobiele ontwikkelingen

5 juli 2016

Mobiel vormt de basis

De mobiele online markt wordt volwassen. Volgens onderzoeksbureau GfK is dit het eerste jaar dat het aantal Nederlanders dat in het bezit is van een smartphone of tablet niet verder is gestegen. De laatste cijfers van de mobiele ontwikkelingen geven aan dat circa 80 procent van de Nederlanders een smartphone bezit en circa 65 procent een tablet heeft. Hierbij is wel het belangrijk om te benoemen dat het ene device het andere niet uitsluit.

Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de smartphone de persoonlijke basis vormt tot communicatie, entertainment, informatie en persoonlijke tools. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het gebruik van online adverteren en de online strategie van bedrijven? Wat zal er verder dit jaar en volgend jaar gebeuren?

We kunnen in ieder geval al concluderen dat de consumptie van media voornamelijk mobiel zal plaatsvinden. Jongeren zijn nu al vaak volledig mobile-based en deze trend zal zich ook onder de twintigers en dertigers verder voortzetten. De computer en/ of laptop worden met name tijdens het werk gebruikt. Het is dus van groot belang om de mobiele ontwikkelingen de komende jaren scherp in de gaten te blijven houden.

Belang van een responsive website

Dit wil echter niet betekenen dat alle communicatie enkel via apps plaatsvindt. Het surfen op ‘normale’ websites die mobiel vriendelijk zijn, blijft een significant deel van de mediaconsumptie. Het is belangrijk voor adverteerders om hier op in te spelen door in ieder geval een goede en mobiel vriendelijke (lees: responsive) website te hebben. Een mobiele sessie duurt gemiddeld 72 seconden. Het is dus tevens van groot belang dat de communicatieboodschappen mee veranderen met de mediaconsumptie.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...