Mobile gaming wint van TV

28 juli 2016
Mobile gaming

Het bezit van smartphones is de afgelopen jaren explosief gestegen van 58% in 2012 tot 80% in 2015 onder 13+’ers. Door de ruime keuze, mogelijkheden, prestaties en gebruiksvriendelijkheid van apps en smartphones wordt mobile gaming ook steeds groter. Dit was begin juli ook merkbaar rondom de Pokémon Go hype , waar de app binnen 3 weken al meer 30 miljoen keer werd gedownload op iOS en Android devices. Naar verwachting zullen mobiele games in 2016 wereldwijd een omzet genereren van maar liefst 99,6 miljard* (US) dollar, dit is flink hoger dan het PC aandeel met 39,9 miljard* (US) dollar. Dit komt mede doordat de smartphone aantrekkelijker is voor een breder publiek dan het traditionele gamen. De smartphone is met 71% de meest populaire game device, gevolgd door de computer (64%), tablets (34%) en game consoles (26%).

Game devices

Groter dan TV

Wist je dat gemiddeld 43% van de mobiele gamers kinderen hebben? Daarnaast blijkt uit gegevens van Facebook IQ dat mobile gaming (op smartphones en tablets) het onder de ouders zelfs wint van TV kijken! Onder deze gamers geeft 90% aan te gamen als familie activiteit, 89% speelt mobiele games met kinderen uit educatief oogpunt en 83% schaft apps aan voor hun kinderen. Het ontdekken van nieuwe spellen gebeurt via sociale netwerken (68%), foto/video kanalen (57%), chat apps (54%) en mond-tot-mondreclame (34%). Onder vrouwen zijn vooral puzzels, strategie, social, actie en kaartgames het meest populair. Onder mannen is dit; strategie, actie, sport, puzzels en role-playing games.

game time spend 2

Adverteren binnen apps?

Wil je ook je doelgroep bereiken via apps? Er zijn vele mogelijkheden om doeltreffend en kwalitatief bereik en verkeer te realiseren via bijvoorbeeld In-app Advertisement. Maar ook is het mogelijk om een app onder de aandacht te brengen en hiermee extra app-installaties te realiseren. Via verschillende kanalen weten we het gewenste resultaat te behalen. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

*Volwassenen in Brazilië, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Rusland, Zuid-Korea, Spanje, Thailand, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...