Nieuw Snapchat design komt eraan

5 december 2017
Nieuw Snapchat design

Het zit Snapchat niet mee sinds de beursgang eerder dit jaar. Tegenvallende prestaties zorgden voor enorme verliezen voor het moederbedrijf Snap Inc. en ook het aantal dagelijkse gebruikers zagen ze de afgelopen maanden dalen, onder andere dankzij de concurrent Instagram. Men hoopt het tij dan ook te kunnen keren door de introductie van onder andere een nieuw Snapchat design voor de app. Volgens de CEO van het bedrijf, Evan Spiegel, was de app behoorlijk complex in gebruik en dient de redesign bij te dragen aan de gebruiksvriendelijkheid.

Wat is er anders in het nieuwe Snapchat design?

Het eerste wat opvalt is het feit dat ze eindelijk over zijn gegaan naar een soort nieuwsfeed om meer overzicht te creëren. Het grootste verschil met andere social platformen als Twitter, Facebook en Instagram is het feit dat Snapchat nu de content van vrienden en professionele gebruikers apart gaat plaatsen. Zodra Snapchat wordt geopend zal, net als voorheen, de camera functie worden geopend. Het doel blijft namelijk natuurlijk nog steeds om zoveel mogelijk content te blijven maken en te delen! Aan de linkerzijde van de camera komt een persoonlijke pagina met vrienden, chats en stories. De stories komen dus op één en dezelfde pagina, in plaats van een aparte sectie zoals nu het geval is. Aan de rechterzijde zal de Discover pagina worden getoond met content van diverse media, publishers en influencers.

Snapchat Friends

Naast de toevoeging van stories aan de vrienden pagina, krijgt de volgorde waarin vrienden worden getoond ook een algoritme. Hierdoor worden de vrienden waarmee het meeste wordt gechat of stories van worden bekeken bovenaan geplaatst. Voeg je iemand toe maar volgt die niet terug? Dan zal diegene in de Discover sectie te vinden zijn. Een slimme zet natuurlijk van Snapchat, zodat gebruikers niet enkel het persoonlijke gedeelte openen en bekijken. Pas wanneer de ander je terug gaat volgen, zal diegene onderdeel worden van je vrienden. Verder komt er ook weer een oude functie terug, namelijk de optie waarbij een story direct gaat afspelen nadat een andere story is voltooid. Verder zijn de eigen stories en die van groepen verplaatst naar de profielpagina.

Snapchat Discover

Ook binnen de discover sectie wordt gebruik gemaakt van een algoritme. Hierbij is de getoonde content afhankelijk van eerder kijkgedrag en interactie. Denk hierbij aan het delen met vrienden of het verwijderen van content uit je feed. Verder probeert Snapchat meer en gevarieerdere content naar de discover pagina te halen, door ook events en stories toe te voegen die populair zijn. Verder zal content van personen/bedrijven die jij volgt (en wanneer zij je niet terug volgen) ook in de discover sectie komen te staan. Wist je zelfs dat het mogelijk is dat je eigen story binnen discover kan verschijnen? Uiteraard hangt dit natuurlijk wel af van het bereik dat je hebt (vertoningen en volgers).

Adverteren op Snapchat

Wat niet veranderd is de mogelijkheid om te adverteren op Snapchat, welke nog steeds tussen stories en discover worden vertoond. Het grootste verschil is natuurlijk dat de stories een nieuwe plek heeft gekregen. Benieuwd naar de mogelijkheden om je doelgroep via Snapchat te bereiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...